Internet in Italië

Internet providers in Italië

Internet in Italië

Toegang krijgen tot het internet wordt steeds gemakkelijker in Italië, maar sommige Italianen en expats ondervinden nog steeds problemen. Vaak hangt dit af van de locatie.

Breedband internet is beschikbaar in de meeste steden. Kleinere dorpen hebben vaak alleen dial up internet (wat werkt via telefoonlijnen) of een ISDN toegang. Sommige dorpen hebben wel gratis internet in het historische centrum.

De internetmarkt wordt grotendeels gedomineerd door Telecom Italia (Alice), maar het aantal concurrenten groeit. De grootste internet providers zijn Libero  (Infostrada), Tiscali , Alice  en Fastweb .

Het is ook mogelijk om een internetcafé te bezoeken. De Italiaanse Internet Cafe directory  geeft u een uitgebreide keuze aan internetcafés in Italië.

Mobiel internet

Sommige bedrijven, zoals TIM en Vodafone, bieden mobiel internet aan (zolang er een signaal is). Een mobiele telefoon met internet is raadzaam voor diegenen die het internet vaak raadplegen of nodig hebben. Sommige mobiele telefoons zijn beter dan anderen, maak daarom een goede keuze!

Vaak zorgen mensen voor een connectie tussen hun laptop en mobiel. Hierdoor kan men via de laptop ook op het internet. Lees uw contract goed na voordat u dit regelt, aangezien de kosten hoog kunnen oplopen.

Een andere populaire methode is het gebruik van wifi. Hierbij maakt u gebruik van een modem. Vooral Vodafone staat hier positief bekend om.

Internet providers

Libero  biedt internet aan onder het telecommunicatie bedrijf genaamd Infostrada. Het biedt onbeperkte toegang aan voor een vast bedrag per maand. Het is ook mogelijk om alleen te betalen wanneer u het internet gebruikt (voor degenen die het internet minder gebruiken).

Tiscali  is een van de meest belangrijkste Europese eigenaren, die gebruik maken van glasvezel. Het was ook het eerste bedrijf dat gratis telefonie via het internet introduceerde via “Voispring” (wat later veranderde in NetPhone).

Alice ADSL  is een van meest populaire internet providers en maakt gebruik van breedband internet. Het biedt onbeperkte toegang aan voor een vast bedrag per maand. Het is ook mogelijk om alleen te betalen wanneer u het internet gebruikt (voor degenen die het internet minder gebruiken).

Fastweb  is de belangrijkste operator met een vast breedband internet netwerk in Italië. Met behulp van glasvezelkabels en xDSL is het erin geslaagd om een convergentie tussen telefonie, internet en televisie te bereiken. Hierdoor biedt het een breed scala aan. Fastweb staat helaas niet bekend als de meest betrouwbare service. Milaan is een van de weinige steden waar Fastweb als betrouwbaar wordt beschouwd.

Internet advertenties op uw mobiel

Bedrijven zullen u vaak bellen om u te informeren over de beste aanbiedingen. Zorg ervoor dat u hier genoeg aandacht aan besteedt, aangezien het vaak om fraude gaat. Vaak spreken de verkopers extra snel zodat u niet weet wat er precies wordt verkocht. Mocht u geïnteresseerd zijn, schrijf dan alle voorwaarden op en vergelijk het met wat op de website staat geschreven.

U kunt bovendien altijd vragen of de verkoper alles rustig wilt herhalen of op een ander tijdstip terug kan bellen, omdat u erover na wilt denken. Als verkopers echt bellen namens het bedrijf, dan bellen zij naar alle waarschijnlijkheid terug.

Combinaties

Alice ADSL biedt pakketten aan die internettoegang met televisie combineren (met meer dan 100 televisiekanalen). Andere televisie providers zijn Sky Italia en Mediaset Premium. Sky Italia heeft een partnerschap met verschillende mobiele providers waardoor het mogelijk is om televisie te kijken op de telefoon, wat zeer populair is in Italië. U kunt zich hiervoor aanmelden waardoor u video's kunt kijken wanneer u wilt.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: