Mobiele telefoon

Service voor jouw mobiele telefoon

Mobiele telefoon

Mobiele telefoons behoren tot de Italiaanse levensstijl, en daarom zijn er veel providers beschikbaar. Voor een Italiaans mobiel netwerk heeft u een sofinummer (codice fiscale) nodig. Dit geldt voor zowel prepaid Sim kaarten als contracten.

De mobiele provider TIM is marktleider, gevolgd door Vodafone, Wind, en Tre. Ieder bedrijf biedt een scala aan diverse pakketten aan en het is verstandig om prijzen en voorwaarden zorgvuldig te bestuderen voordat u een contract afsluit. Er is ook een verscheidenheid aan kleine bedrijven die draaien op de netwerken van de grotere providers.

Er is hevige onderlinge concurrentie, aangezien ieder bedrijf het goedkoopste wilt zijn en dit is voordelig voor de klanten. U kunt bijvoorbeeld voor 10 euro per maand onbeperkt bellen en sms'en.

Uw huidige telefoon gebruiken in Italië

Mobiele telefoons vanuit Europese landen kunnen worden gebruikt in Italië. De meeste expats plaatsen een Italiaanse simkaart in hun telefoon. Wind, Vodafone en TIM gebruiken GSM technologie met frequenties tussen de 900 en 1800MHz, maar sommigen gebruiken een lagere frequentie (800MHz) . Tre gebruikt UMTS/HSDPA technologie.

Als u van plan bent om een Italiaanse simkaart te kopen, dan moet u weten welke telefoon u heeft en welke frequenties deze ondersteunt. Als u dit niet weet, dan moet u contact opnemen met uw provider voordat u naar Italië vertrekt, anders kan het zijn dat uw telefoon niet overeenkomt met de simkaart.

GSM-telefonen vanuit Noord-Amerika moeten een tri-bandtype zijn, aangezien een mobiele telefoon van het tri-bandtype werkt op GSM-netwerken van 900 en 1800 MHz.

Kosten

Zoals in de meeste landen kunt u kiezen voor een prepaid simkaart (ricaricabile) of een mobiel abonnement (abbonamento). Het abbonamento is een contract waarbij u maandelijks betaalt gedurende 12 tot 24 maanden. Mocht u deze annuleren, dan moet u een fikse boete betalen.

Mocht u gebruik maken van de ricaricabile, dan moet u om de zoveel tijd nieuw beltegoed kopen. U kunt deze vouchers vinden bij de supermarkten, sigarettenwinkels, bars, sommige pinautomaten, via de website van uw provider of via de klantenservice van uw provider.

Overstappen naar een andere provider is eenvoudig, aangezien nummers kunnen worden overgezet. Consumenten veranderen continue van provider om te kunnen genieten van de laatste aanbiedingen.

Toegang tot mobiel netwerk

U heeft het volgende nodig voor een prepaid simkaart of een contract:

  • Identificatie (ID of een paspoort)
  • Een document dat uw adres aangeeft
  • Sofinummer (codice fiscale)

Als u voor een korte tijd in Italië verblijft, dan heeft u geen andere optie dan een Italiaanse telefoon te lenen of om uw eigen telefoon te gebruiken en hoge kosten te betalen.

Extra service bij uw contract

De meeste internet providers bieden extra services aan zoals televisie, telefoon en internet (zolang uw telefoon gebruikt maakt van UMTS of DVBH).

SKY TV heeft een partnerschap met Tim, Vodafone en Tre, hierdoor kunnen sommige televisieprogramma’s direct worden bekeken via de telefoon. Vodafone  and Sky bieden een televisieservice aan bij hun abonnementen, waardoor u in staat bent om te kijken naar bepaalde programma's voor zo lang als u wilt, afhankelijk van de provider. De kosten zijn variabel en worden per week berekend.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: