Waar je kunt zoeken

Waar kan in woonruimte vinden?

Waar je kunt zoeken

Indien je het zoeken naar de juiste woonruimte serieus neemt, zul je hier veel tijd voor moeten uit te trekken. Je zult alle bronnen moeten gebruiken en vooral gemotiveerd blijven.

Schrijf op welke buurten je éérste, twééde, en derde keus zijn, schrijf je minimale vereisten op, en ga woningen bezichtigen.

Netwerken en Mailinglijsten.

Aangezien er weinig aanbod is, worden veel huurwoningen niet geadverteerd, maar via mond tot mond reclame verhuurd. De eigenaar heeft dan iets meer zekerheid over de huurder. Praat met vrienden, familie, klasgenoten, collega's, etc. en laat hen weten dat je op zoek bent naar een woning. Hoe meer mensen hun ogen voor je openhouden hoe groter de kans is dat je iets vindt. Veel huurwoningen worden geadverteerd op het internet. Een bekende online woningportaal is Funda 

Er zijn ook Mailinglijsten. Je kunt je voor deze lijsten registreren en dan ontvang je per email de nieuwste (niet geadverteerde) woningen. Dit is heel handig en zal je waarschijnlijk aan een goede woning kunnen helpen. Voor een Yahoo mailinglijst van woningen in Amsterdam kun je kijken op http://groups.yahoo.com/group/amsterdam-housing .

Een andere mogelijkheid is Facebook. Er zijn Facebookgroepen waarin mensen huurwoning advertenties plaatsen van huurwoningen. Voor een Facebookgroep in Amsterdam ga naar deze link: https://www.facebook.com/groups/1480904505525292 

Supermarkten, Universiteiten, en bibliotheken

Wat? Ja! Supermarkten hebben prikborden, je zult altijd wel een aantal woningen aangeboden vinden op deze prikborden. Het voordeel van deze prikborden is dat je weet dat de aangeboden woning in de buurt van de supermarkt is. Je kunt dus je buurt uitkiezen, naar de supermarkt gaan, en de woningen bezichtigen, allemaal op dezelfde dag. Universiteiten en bibliotheken hebben soortgelijke prikborden, het voordeel hier is dat ze gericht zijn op studenten, en dus waarschijnlijk goedkoper zijn dan andere aangeboden woningen.

Advertenties

Een goede bron voor huisvesting in Nederland zijn advertenties. Kijk in de lokale kranten, of in de Telegraaf op woensdag. Je zult veel aanbod tegenkomen, maar zodra je iets vindt wat aan jouw voorwaarden voldoet, wees dan snel, want de goede woningen zijn heel snel bezet. Let wel goed op wanneer je op deze advertenties reageert. Er zijn méérdere verhalen bekend van mensen die na het betalen van de borg en de huur nooit de sleutel hebben gekregen. Of erger nog, na de sleutel gekregen te hebben blijken er al mensen te wonen. Betaal nooit meer dan 3 maanden huur vooraf. Eén als borg en één als huur en in het geval van een gemeubileerde woonruimte nog één maand extra als borg voor de inboedel. Het beste is om het bedrag over te maken naar een bankrekening van de verhuurder, geef ze liever geen contant geld.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: