Hotels en huisruil

Alternatieven voor huisvesting

Hotels en huisruil

Hotelprijzen in Portugal variëren volgens de tijd van het jaar, de exacte lokatie en het hotel zelf, hoewel je buiten het hoogseizoen misschien over tarieven voor langere verblijven kan onderhandelen.

Hotels die gelegen zijn in grote dorpen en steden, aan de zee gelegen vakantieoorden en kuuroorden zijn de duurste. Tarieven in Lissabon en Porto zijn gelijkaardig aan die van andere grote Europese steden. Je kan echter goedkopere hotels en andere accommodatie vinden in de meeste dorpen, waar een enkele kamer (quarto individual) meestal rond de €20 tot €30 kost en een dubbele kamer (quarto duplo) van €30 tot €40 kost (meestal met een privé bad of douche). Hotel tarieven zijn redelijk consistent in Portugal.

Minimum en maximum tarieven worden gefixeerd volgens de faciliteiten en het seizoen, hoewel er in de grote steden en Madeira geen seizoen is. De tarieven zijn aanzienlijk hoger in toeristische streken tijdens het hoogseizoen van juli of augustus, wanneer kamers aan eender welke prijs moeilijk te vinden zijn. Aan de andere kant, bieden sommige hotels buiten het hoogseizoen (vooral in de winter) lage half- of volpension tarieven. Dan kan een dubbele kamer met bad, avondmaal (buffet) en ontbijt gevonden worden voor €40 voor 2 personen (er zijn zelfs betere aanbiedingen voor wie een week of langer blijft).

Sommige hotels en apart-hotels (hotels die bestaan uit verscheidene blokken appartementen) bieden ook speciale lage tarieven voor lange termijn wintergasten. Hotels zijn echter meestal geen kostenbesparende oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een huis, hoewel er maar weinig keuze zal zijn als je accommodatie voor een korte periode nodig hebt. Goedkope bed and breakfast accommodatie (bijvoorbeeld een pensão, residéncia of quarto) is ook beschikbaar in Portugal.

Huisruil

Een alternatief voor huren is om je huis te ruilen met iemand in Portugal. Op deze manier kan je ervaren wat het is om in het buitenland te wonen voor een relatief kleine kost en het kan je de onkosten van een lange termijn huurwoning besparen.

Hoewel er toch risico aan verbonden is om je huis te ruilen met een ander gezin hebben de meeste agentschappen wel een grote lijst met succesvolle ruilen. In de meeste landen zijn er enkele huisruil agentschappen, velen van hen zijn lid van de International Home Exchange Association (IHEA)

De beste plaats om huisruil organisaties te vinden of te contacteren is via het internet, waar je onder andere de volgende associaties kan vinden: www.digsville.com  (Amerikaans georiënteerd met een retro-hippy gevoel), www.intervac.com  (veel leden, bestaat al lang), www.homebase-hols.com , www.homeexchange.com  (heeft 250,000 verzoeken per maand vanuit 70 landen, met de meeste eigendommen in Amerika), www.homelink.com  (meer dan 12,000 leden – een van de grootste en meest gekende bedrijven).

Er zijn ook vele gespecialiseerde agentschappen voor specifieke groepen zoals leraars (www.teacherstravelweb.com ), Christenen (www.christianhomeexchange.com ) en homoseksuelen (www.homearoundtheworld.com ).

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: