Apotheken in Spanje

Kosten recepten en advies voor behandeling veelvoorkomende ziektes

Apotheken in Spanje

Voor minder belangrijke kwaaltjes, gaan veel mensen naar hun lokale apotheek (farmacia), deze zijn gemakkelijk herkenbaar door het groene knipperende kruis buiten of in het venster.

Farmacias nemen om beurten de verantwoordelijkheid als farmacia de guardia om buiten de gewoonlijke uren dienst te verlenen (‘s nachts en vakanties). Je kunt te weten komen welke apotheek dienst heeft door in lokale kranten of in het venster van een apotheek te kijken waar zij gewoonlijk een lijst tonen.

De apothekers in Spanje zijn hoger opgeleid dan in de meeste landen en kunnen behandelingsadvies voor vele veelvoorkomende ziekten en kwalen geven, maar zij zijn geen vervanging van de huisarts als er werkelijk iets verkeerd mocht zijn.

Spanje is vrij gemakkelijk wanneer het aankomt op verkoop van medicijnen die strikt voorgeschreven medicijnen zijn (zoals antibiotica) in andere landen, dus deze zijn overal verkrijgbaar. De geneesmiddelen zijn beduidend goedkoper dan in andere landen door prijsbeperkingen die door de staat zijn opgelegd.

Als gevolg van het passeren van een Koninklijk Besluit wet in 2012, moet iedereen met een inkomen hoger dan € 18.000 per jaar de helft van de kosten van de medicatie betalen. Degenen die minder dan € 18.000 per jaar verdienen, betalen tot 40% en gepensioneerden die minder dan dit bedrag per jaar binnenkrijgen moeten 10% zelf betalen met een maximale maandelijkse betaling van € 8.Gepensioneerden met een inkomen van meer dan € 18.000 per jaar mogen maximaal € 18 per maand te betalen.

Sinds de wet in bepaalde regio's in conflict staat met deze nationale wet, geldt deze wet voor de meeste, maar dus niet voor alle regio's.

Voor meer informatie over gezondheid en geneeskunde in Spanje, bezoek onze website over expat gezondheidszorg en verzekeringen: http://www.expathealth.org.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: