Introductie

De Turkse vastgoedmarkt

Introductie

De meeste buitenlanders zullen tevreden zijn met het feit dat de prijzen van de huizen in Turkije betaalbaar zijn. Zelfs luxueuze eigendommen zijn soms relatief goedkoop.

Als je voor een groot bedrijf werkt in Turkije kan je werkgever je mogelijk accommodatie aanbieden. Aangezien dit zeldzaam is zal je waarschijnlijk moeten zoeken naar een huurwoning.

Huurwoningen kan je gemakkelijk vinden in de Turkse steden, maar zijn moeilijk te vinden in landelijke gebieden. De woningen op het platteland bevinden zich zelden in goede staat.

Toch is er voor elk wat wils.

Turkse appartementen

Deze markt is overstelpt. Turkse appartementen variëren in grootte en kwaliteit. In het algemeen zal je nieuwere appartementen vinden aan de rand van het stad en oudere appartementen in het centrum.

Oudere appartementen hebben meestal geen lift. Bovendien beschikken ze zelden over de veiligheidsvoorzieningen. Elektrische installaties functioneren niet optimaal en de kamers hebben nauwelijks ventilatie.

Wanneer je het woord 'bemeubeld' ziet in een advertentie, neem dat dan maar met een korreltje zout. Het betekent meestal dat het appartement beschikt over een gootsteen en badkamervoorzieningen.

Wanneer je een onbemeubeld appartement bezoekt, verwacht geen wonderen: geen bedomlijsting, kasten, gordijnen, lavabo's en in vele gevallen geen toiletten.

Als je veel meubelen moet aankopen kan je best onderhandelen om een lagere huurprijs met de huurbaas. Vele huurbazen zullen toegeven aangezien dit voor hen een meerwaarde is om hun eigendom te vernieuwen.

Ook zal de relatie met je huurbaas en buren anders zijn dan dat je gewoon bent in je thuisland. Turkse buren hebben de gewoonte om regelmatig eens binnen te springen, wat aangenaam is in het begin maar later irritant. Ongetrouwde vrouwen krijgen regelmatig buren over de vloer.

Als je als alleenstaande vreemde regelmatig uitnodigt, zullen de buren erover spreken. Dit kan voor sommige huurbazen irritant zijn zodat ze met jou erover willen praten. Dergelijk gedrag verdwijnt echter in de grote steden maar in landelijke gebieden weigeren sommige huurbazen hun appartement te verhuren aan ongetrouwde koppels.

Geduld, begrip en een goed humeur zijn belangrijke aspecten bij het huren en het omgaan met je huurbaas en buren.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: