Introductie

De woningmarkt in België

Introductie

De Belgische woningmarkt wordt sterk beïnvloed door de economie, het bezit van een huis wordt niet beschouwd als een grote investering. Daarbij hebben buitenlanders net zoveel rechten als Belgen voor het bezit van een woning.

België is erg populair geworden voor buitenlandse investeerders, dit komt vooral omdat de Europese hoofdkantoren in Brussel zijn gevestigd. Woningprijzen worden door buitenlanders als vrij goedkoop beschouwd in vergelijking met andere Europese landen. Maar de woningmarkt is erg afhankelijk van de economie en prijzen fluctueren regelmatig.

Het is aan te raden om een woning te huren wanneer je minder dan 5 jaar in België verblijft. Het kopen van een huis wordt niet gezien als een goede investering en over het algemeen wordt het kopen van een huis niet als belangrijk gezien. Overschrijvingskosten zijn hoog en het belastingsvoordeel verschilt heel erg, hierdoor wordt een investering in een woning Belgie sterk ontmoedigd.

Brussel heeft de grootste woningmarkt van België, daarom zijn prijzen in Brussel hoger dan in de rest van België. Brussel heeft een groot aantal stadswoningen, villas en landgoed. Andere grote woningmarkten in België zijn het Vlaamse Brabant en het Walloonse Brabant.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: