Medische behandelingen

Doctoren, tandartsen, opticiens en apotheken

Medische behandelingen

Er zijn diverse typen doctoren in Canada die je in de meeste Westerse landen ook tegen kunt komen. Er zijn huisartsen waar je terecht kunt voor kwaaltjes en klachten en er zijn uiteraard ook specialisten als tandartsen, cardiologen, dermatologen, etc.

Doctoren/huisartsen

Voor alle niet-noodgevallen kun je langsgaan bij een reguliere arts of huisarts. De (huis)arts stuurt je vervolgens door naar een specialist mocht dit noodzakelijk zijn. Het is verstandig om zo snel mogelijk na je aankomst in Canada op zoek te gaan naar een goede (huis)arts. Vraag familie, vrienden, kennissen en buren over hun (huis)arts. Wellicht dat zij er één kunnen aanbevelen.

Apotheken

Je kunt in de meeste grote steden in het centrum apotheken vinden. De meeste hebben een private eigenaar maar staan onder de verantwoordelijkheid van een provinciale farmaceutische instelling. Je kunt bij apotheken terecht voor alledaagse medicijnen én geneesmiddelen die door je huisarts voorgeschreven zijn. De prijzen van Canadese medicijnen zijn lager dan in andere landen zoals de Verenigde Staten, omdat de staat prijsbeperkingen voor medicijnen oplegt. Er zijn ook middelen waar je geen voorschrift voor nodig hebt zoals pijnstillers en diverse allergiemiddelen. Deze middelen kunnen zowel in een apotheek als in een drogisterij gekocht worden.

Tandartsen

Tandartsen in Canada zijn heel duur, en de kosten worden niet gedekt door de provinciale ziektekostenverzekering. Je dient in de meeste gevallen zelf een verzekering af te sluiten welke (een deel van) de kosten dekt. Het kan ook zijn dat je werkgever de kosten (deels) dekt. Canadese onderwijsinstellingen vereisen niet-Canadezen om te participeren in hun ziektekostenverzekeringen die een deel van de tandartskosten dekken.

Opticiens

Een bezoek aan de opticien wordt in Ontario en diverse andere provincies niet meer gedekt door de provinciale openbare ziektekostenverzekeringen. Je dient de opticienkosten te betalen via je eigen verzekering, je werkgeversverzekering of geheel uit eigen zak.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: