Ziekenhuizen en noodgevallen

Waar moet ik heen in geval van nood?

Ziekenhuizen en noodgevallen

Iedere grote Canadese stad heeft minimaal één ziekenhuis. Over het algemeen beschikt ieder ziekenhuis over een éérste-hulp afdeling. Je wordt opgenomen in het ziekenhuis op basis van de ernst van de aandoening en de beschikbaarheid van plaats en personeel.

Het kan zijn dat wanneer je niet in één ziekenhuis terecht kunt je zult worden overgeplaatst naar een ander ziekenhuis waar er wel plaats en personeel beschikbaar is. Om gebruik te maken van ziekenhuisdiensten moet je in het bezit zijn van een zorgpas.

Het kan zijn dat niet-Canadezen die gebruik willen maken van ziekenhuisdiensten zelf voor de kosten van hun ziekenhuisverblijf moeten opdraaien. Dit hangt af van de duur van je ziekenhuisverblijf en de aard van je aandoening. Wanneer je dringend naar het ziekenhuis moet dien je de juiste telefoonnummers te bellen.

Voor noodgevallen dien je te bellen met het nummer 911. Bel altijd voor een ambulance, zelfs wanneer je niet verzekert bent.

Voor alle niet-noodgevallen moet je worden doorverwezen door een arts om geholpen te worden in het ziekenhuis.

Je kunt in Ontario telefonisch terecht bij een helpdesk voor alle vragen over gezondheid en zorg. Bel hiervoor naar TeleHealth: 1-866-797-0000.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: