Particulier onderwijs in Griekenland

Voordelen van particuliere scholen, collegegeld en curriculum

Particulier onderwijs in Griekenland

Privé-scholen in Griekenland bieden alle niveaus van onderwijs aan. Ze hebben verschillende educatieve programma's en taalcursussen.

Ongeveer 7% van de scholen in Griekenland zijn particulier en 7% van de leerlingen zit op een privé-school voor de verplichte educatie. Dat is het hoogste percentage in de Europese Unie. Privé-instellingen in Griekenland bieden alle niveaus van onderwijs aan en zijn meestal filialen van Amerikaanse en Britse scholen. Zij rekenen jaarlijks collegegeld, tussen €1.500 en €13.000, afhankelijk van de school en de klas. De reden waarom zoveel gezinnen beslissen om hun kinderen naar privé-school te sturen, ondanks de hoge kosten, is het algemene geloof dat particuliere scholen beter onderwijs dan de openbare scholen aanbieden. Een andere reden is de infrastructuur en apparatuur van particuliere scholen - elke school heeft ten minste één computer laboratorium, een fitnessruimte en een bibliotheek. Daarnaast voeren particuliere onderwijsinstellingen de huidige nationale curriculum uit en verschaffen ze titels die gelijkwaardig zijn aan die van openbare scholen.

Expats in Griekenland die hun kinderen willen inschrijven in een privé-school hebben een breed scala van opties. Ze kunnen kiezen tussen de verschillende Griekse particuliere scholen dat het staatscurriculum volgt, of een van de buitenlandse privé-scholen die verschillende onderwijsprogramma's bieden. Doorgaans gaan buitenlandse leerlingen in Griekenland naar buitenlandse privé-scholen met een buitenlandse opleiding, terwijl de Griekse leerlingen veelal naar buitenlandse particuliere scholen met een Griekse opleiding gaan. Er zijn ook scholen met een Griekse én buitenlands curriculum die interessant zijn voor zowel de Griekse leerlingen en buitenlandse scholieren. Lessen in privé-scholen kunnen worden gegeven in verschillende talen, maar Grieks is verplicht voor alle buitenlandse scholen, zelfs als ze slechts een buitenlands curriculum volgen.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: