Bezoekers

Bezoeken voor een verblijf van minder dan 90 dagen

Bezoekers

Bezoekers kunnen in Griekenland maximaal 90 dagen achtereenvolgend blijven.

Bezoekers voor Griekenland uit EER landen en uit Andorra, Argentinië, Australië, Bolivia, Brazilië, Canada, Chili, Costa Rica, Kroatië, El Salvador, Guatemala, Israël, Japan, Maleisië, Mexico, Monaco, Nieuw-Zeeland, Nicaragua, Panama, Paraguay, Singapore, Zuid-Korea, Zwitserland, Uruguay, de VS en Venezuela hebben voor een verblijf van maximaal 90 dagen geen visum nodig. Alle andere nationaliteiten hebben een visum nodig om Griekenland te kunnen bezoeken, alhoewel de lijst met landen die een visum nodig hebben onderhevig is aan veranderingen op korte termijn. Je dient dit daarom te controleren bij de Griekse ambassade in je thuisland.

Een toeristenvisum voor drie maanden kost ongeveer 15 euro. Griekse immigratie autoriteiten vereisen doorgaans dat niet EER inwoners een retourticket en bewijs van accommodatie, ziektekostenverzekering en bewijs van financiële middelen vervaardigen. Onthoud dat Griekenland toegang zal weigeren aan alle buitenlanders, ongeacht de nationaliteit, waarvan het paspoort aangeeft dat zij Noord-Cyprus sinds november 1993 hebben bezocht.

Indien je van plan bent naar Griekenland te reizen via Bulgarije, Kroatië, FYR Macedonië, Roemenië of Servië en Montenegro, dien je visum voorschriften voor deze landen te controleren (sommigen vereisen een doorgangsvisum, doorgaans verkrijgbaar bij de grens).

WAARSCHUWING
Indien je geen EER inwoner bent, dien je ervoor gezorgd te hebben dat je paspoort gestempeld is voordat je Griekenland binnenkomt (dit hoeft niet vanzelfsprekend te zijn indien je aankomt via een ander Schengen lidstaat). Je dient namelijk bij je vertrekt duidelijk te maken dat je niet langer dan 90 dagen bent gebleven. Indien je langer dan 90 dagen in Griekenland verblijft zonder je visum te hebben verlengt (zie visum verlengingen onderstaand) kun je een boete (€450) krijgen en kun je tijdelijk verbannen worden voor het herbetreden van Griekenland. Onthoud dat Griekse immigratie autoriteiten heel streng zijn betreffende visums en het 90 dagen limiet.

Visum verlengingen

Een verlenging van drie maanden op een toeristenvisum is beschikbaar voor niet EER inwoners, hoewel dit moeilijk kan zijn om te verkrijgen. Aanvragen dienen minimaal twee weken voordat je toeristenvisum of 90 dagen verblijf verloopt, en dienen bij een lokaal politiebureau te worden ingediend.

Veranderende status

Indien je geen EER inwoner bent, is het niet mogelijk Griekenland binnen te komen als toerist en je status te veranderen naar dat van een werknemer, student of inwoner. Je moet terugkeren naar je verblijfsland en aanvraag doen een voor een lang verblijfsvisum.

WAARSCHUWING
Niet EER inwoners dienen ervoor te zorgen dat hun paspoort geldig is voor tenminste 3 maanden nadat zij van plan zijn om Griekenland te verlaten.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: