Andere huisvestingsmogelijkheden

Hotels, Motels & Woningruil

Andere huisvestingsmogelijkheden

In Griekenland variëren hoteltarieven, afhankelijk van de hotelclassificatie – tarieven van alle hotels worden vastgesteld door de regering, behalve diegenen met de top ‘L’ notering – de tijd van het jaar, de exacte locatie en de individuele onderneming.

Je kunt misschien onderhandelen over tarieven buiten het hoogseizoen en voor lange verblijven, waarvoor veel hotels speciale tarieven aanbieden. Hotels gevestigd in grote steden en kustoorden zijn het duurst en in steden zoals Athene kunnen tarieven hoog zijn (echter lager dan in andere Europese hoofdsteden). In de meeste steden kunnen goedkopere hotels worden gevonden, waar een éénpersoons slaapkamer doorgaans gevonden kan worden voor ongeveer €25 en een dubbele voor minder dan €50, hoewel doorgaans zonder een privé bad of douche.

Minimum en maximum tarieven worden vastgesteld op basis van de faciliteiten en het seizoen, hoewel er geen seizoen is in de grootste steden. Tarieven zijn aanzienlijk hoger in toeristengebieden tijdens het hoogseizoen van juli en augustus, wanneer kamers ongeacht de prijs moeilijk te vinden zijn. Aan de andere kant, buiten het hoofdseizoen, vooral in de winter, bieden veel hotels lage tarieven aan voor halfpension of volpension (betere tarieven worden zelfs aangeboden voor verblijven van een week of langer).

Hotels zijn niet een rendabele, lange termijn oplossing voor woningzoekenden, hoewel er doorgaans weinig keuze is indien je accommodatie nodig hebt voor een korte periode. In Griekenland is ook Bed & Breakfast accommodatie beschikbaar, hoewel dit doorgaans niet budget accommodatie is, in welk geval je voor een hostel zou moeten kiezen.

Woningruil

Een alternatief van huren is het ruilen van je huis in het buitenland met één in Griekenland voor een bepaalde periode.

Op deze manier kun je in een woning leven voor betrekkelijk lage kosten en kun je jezelf de kosten besparen voor een lange huurtermijn. Hoewel er altijd een element van risico is bij het ruilen van je huis met een andere familie, onderzoeken de meeste bureaus hun cliënten grondig en hebben ze een verslag van voorgaande succesvolle ruilwisselingen. Homelink International beweert dat 99 procent van haar cliënten succesvolle ruilen heeft gehad. Er zijn woningruil bureaus in de meeste landen, waarvan vele lid zijn van de International Home Exchange Association (IHEA).

Er zijn veel woningruil bureaus in de VS, inclusief HomeLink International met meer dan 12.500 leden in ongeveer 50 landen (Tel. VS 813 975 9825, www.swapnow.com ). Twee lang bestaande woningruil bureaus in Engeland zijn HomeLink International (Tel. GB 01962-886882, www.homelink.org.uk ), die een gids van huizen en vakantiehuizen voor ruil publiceert, en Home Base Holidays, 7 Park Avenue, Londen N13 5PG, GB (Tel. 020-8886 8752, www.homebase-hols.com ). De Home Exchange Guide by M. Simon and T. Baker (Poyeen Publishing) bevat veelomvattende informatie en advies.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: