Huren voor korte termijn

Huren voor minder dan een jaar

Huren voor korte termijn

Huureigendommen voor korte termijn zijn altijd gemeubileerd en worden doorgaans verhuurd voor vakanties of periodes van maximaal een jaar.

Een contract voor korte termijn of een tijdelijk contract is noodzakelijk, maar voorziet huurders van minder rechten dan met een contract voor lange termijn.

In Griekenland is een overvloed aan vakantiewoningen die te huur zijn, inclusief appartementen, plattelandshuizen, boerderijen, herenhuizen en villa’s. De huur voor huureigendommen voor korte termijn zijn doorgaans hoger dan voor lange verhuur, met name in populaire vakantiegebieden, waar vele eigendommen verhuurd worden als vakantiewoningen. Tijdens het ‘laagseizoen’ verhuren de meeste eigenaren vakantiewoningen in druk bezochte plaatsen tegen een aanzienlijk lagere prijs, bijvoorbeeld in de periode van oktober tot maart.

De huur voor een gemiddelde één of twee persoonskamer in een gemeubileerd appartement of herenhuis kost bij de huur van minimaal één of twee maanden tijdens het laagseizoen, tussen de €300 tot €600 per maand.

De huur wordt doorgaans een maand vooruit betaald met één maand huur als borgsom. Verhuureigendommen voor minder dan een maand zijn duurder, bijvoorbeeld €300 per week voor een twee slaapkamer appartement in het laagseizoen, welke ongeveer 50 procent (of minder) kost dan de huur in het hoogseizoen. Tijdens het laagseizoen bieden veel hotels en hostels tevens speciale lage tarieven aan voor lange verblijven. Onthoud, dat wanneer de huurperiode de hoge huurmaanden van juli en augustus omvat, de huur akelig hoog kan zijn.

De normen variëren aanzienlijk, van vervallen, slecht uitgeruste appartementen tot luxe villa’s met alle moderne voorzieningen. Controleer altijd of een eigendom volledig is uitgerust (wat betekent dat het zo zou moeten zijn zoals wat jij met volledig bedoelt) en of er centrale verwarming is indien je van plan bent te huren in de winter. Huureigendommen kunnen in de meeste gebieden worden gevonden door contact op te nemen met eigenaren die adverteren in publicaties en via agenten, van wie velen ook in huureigendommen handelen.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: