Huren op lange termijn

Wat kun je verwachten?

Huren op lange termijn

Griekenland heeft in druk bezochte plaatsen geen bloeiende lange termijn (d.w.z. één jaar of langer) huurmarkt. Het is gebruikelijker voor mensen huizen te kopen. Tevens kan het moeilijk zijn om geschikte huureigendommen voor lange termijn voor een redelijke huurprijs te vinden.

In druk bezochte plaatsen worden de meeste huureigendommen, voor lange of korte termijn, gemeubileerd verhuurd – en zijn dikwijls slecht uitgerust om permanent in te wonen. Tevens zijn huureigendommen voor lange termijn moeilijk te vinden. In de grote steden is echter sprake van het tegendeel, huureigendommen voor lange termijn worden doorgaans ongemeubileerd verhuurd en voor gemeubileerde eigendommen is er slechts een beperkt aanbod. Onthoud dat huuraccommodatie doorgaans geen verwarming heeft.

Huurkosten variëren aanzienlijk, afhankelijk van de grootte (aantal slaapkamers) en kwaliteit van een eigendom, de leeftijd en de geleverde faciliteiten. De meest toonaangevende factor die de huur beïnvloedt is echter de regio, de stad en de betreffende buurt. Een klein, ongemeubileerd appartement met één of twee slaapkamers, bijvoorbeeld 50 tot 75 m2, die verhuurd wordt tussen €500 tot €1.000 per maand in een gemiddelde voorstad van Athene, kost ongeveer 50 procent minder in landelijke- en vakantieoorden buiten het toeristenseizoen.

Je zou er een koopje uit kunnen doen indien je buiten het hoofdseizoen huurt, wanneer er een overvloed is aan eigendommen die te huur staan. Sommige eilanden, bijvoorbeeld Keffallonia, hebben een goede lange termijn (tot 12 maanden) huurmarkt en je kunt verwachten dat je vanaf €300 per maand moet betalen voor een één slaapkamer eigendom en vanaf €400 per maand voor twee slaapkamers.

Evenals de maandelijkse huur, dien je één maand huur als waarborgsom te betalen. Indien je een contract voor lange termijn hebt, kan het voorkomen dat je maximaal zes maanden huur vooraf dient te betalen. Huurders voor lange termijn betalen doorgaans hun eigen water en elektriciteit verbruik tenzij deze zaken op gemeenschappelijke basis worden betaald, een gebruikelijke methode in oudere appartementsblokken.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: