Geld besparen

Mogelijkheden om geld te besparen voor de toekomst

Geld besparen

Of je nou een student bent of werk hebt het blijft altijd verstandig om geld te sparen als we kijken naar toekomstige overheidsplannen.

Een van de meest veilige en populaire manieren om geld te besparen is met een bouwspaarkas (Bausparen). De overeenkomst is meestal geldig voor 6 of 10 jaar en je moet een minimum van €10 of meer per maand betalen. Van de overheid krijg je een jaarlijks een extra bonus.

Een andere manier om geld te sparen is een spaarrekening openen (Sparbuch). Standaard spaarrekeningen zijn de meest veilige rekeningen, maar de rente dekt de inflatie nauwelijks, daarom is het zelfs mogelijk geld te verliezen. Deze rekeningen zijn ook zeer geschikt om voor een korte periode geld vast te zetten.

Fondsen en andere financiële producten bieden hogere opbrengsten dan spaarrekeningen. Het risico is hoger, maar je kunt een goede balans opmaken om risico´s te beperken. Het is zeer aan te raden om je te laten adviseren door een bank. Oostenrijk heeft speciale wetten rondom investeringen, het is verplicht om te investeren voor een minimum periode van drie jaar om zo belasting over te houden.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: