Zaken doen in Oostenrijk

Zakelijke etiquette en gewoonten

Zaken doen in Oostenrijk

Als je zaken wilt doen met Oostenrijkers, zijn er een aantal ongeschreven regels die je in acht zou moeten nemen om onbegrepen en onaangename of zelfs gênante situaties te voorkomen.

Addressing people

Het belangrijkste dat je moet weten over Oostenrijkers is dat ze strikte hiërarchieën hebben. Dit draagt bij aan het feit dat academische en professionele titels erg belangrijk zijn in zowel het dagelijks leven als in het zaken doen. Vooral wanneer je een professionele relatie met een Oostenrijker hebt, moet je ervoor zorgen dat je hen aanspreekt met het formele “Sie“, hun hoogste academische of professionele titel en hun achternaam. Voorbeelden kunnen zijn “Herr Doktor Gruber“ of “Frau Universitätsprofessorin Steiner“ wanneer je personen direct aanspreekt.

In het uitzonderlijke geval dat een Oostenrijker je aanbiedt hem aan te spreken met het informele “du“, kan je hem bij zijn voornaam noemen en de titel natuurlijk weglaten.

Punctualiteit en vergaderingen

Punctualiteit is erg belangrijk in Oostenrijk. Zorg er bij zakelijke bijeenkomsten voor dat je punctueel bent, wat betekent dat je 5-10 minuten vóór het begint aankomt. Zou je te laat komen, bel dan en leg je situatie uit. Als je een bijeekomst moet afzeggen, doe dit dan ruim van tevoren.

Vlak van tevoren afzeggen (op dezelfde dag) wordt afgekeurd. Het veranderen van de datum of tijd van de afspraak of bijeenkomst is iets dat Oostenrijkers niet erg op prijs stellen. Ze zijn geneigd dingen ruim van tevoren te plannen en zijn soms een beetje onbuigzaam als het aankomt op het veranderen van hun agenda´s. 

Kledingvoorschriften

Kledingvoorschriften zijn ook erg belangrijk en hangen af van de mate van formaliteit die er binnen het bedrijf heerst. In zeer formele omgevingen komt kleding overeen met Europese principes: donkere nette pakken voor mannen en conservatieve zakenpakken of jurken voor vrouwen. In sommige (jongere) bedrijven is formaliteit echter niet zo belangrijk meer en zou het oké kunnen zijn om je casual te kleden. Als je één van je collega´s leert kennen voordat je ergens gaat werken, kan je hen vragen over de kledingvoorschriften. 

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: