Mobiele telefoons

Je mobiele telefoon gebruiken in Portugal

Mobiele telefoons

Als je een GSM compatibele mobiele telefoon hebt, kun je je buitenlandse handset in Portugal blijven gebruiken. Om hoge rekeningen te voorkomen is het een goed idee om een Portugese SIM kaart aan te schaffen.

Het is mogelijk dat je je telefoon SIMlockvrij moet maken voordat je gebruik kan maken van een Portugese SIM kaart. In Portugal is het heel makkelijk om een plek te vinden waar ze telefoons SIMlockvrij maken.

Netwerkproviders in Portugal

Er zijn drie grote mobiele telefoondiensten in Portugal: Vodafone , Optimus ,  en TMN . Elke provider heeft verschillende vormen van prepaid (pré-pagos) en contract (pos-pagos) SIMkaarten en beide zijn ook verkrijgbaar voor buitenlanders.

There are three major mobile phone service providers in Portugal,. Each provider offers a variety of prepaid (Pré-Pagos) and contract (pós-pagos) SIM cards, both of which are available to foreigners.

Portugese prepaid SIMkaart

Om een prepaid SIMkaart aan te schaffen moet je naar een netwerkprovider winkel. Daar zullen ze naar je naam en adres vragen. Het is niet verplicht om je bewijs van adres aan te tonen, maar vaak willen ze wel een kopie van je paspoort of ID kaart.

Om je kaart met een minimaal saldo van €5,- op te laten, kun je het volgende doen:

  • Gebruik maken van het ATM Multibanco systeem
  • Door 1255 te bellen kun je krediet opladen via de Multibanco Telecarga dienst
  • Naar verschillende winkels gaan, zoals Agente Payshop en Agente Megarede

Mobiel abonnement in Portugal

Een SIMkaart met een abonnement verkrijgen is makkelijk, maar je hebt wel een Portugees BTW nummer nodig om er een te kunnen krijgen. Ook moet je je paspoort of ID kaart meenemen en een bewijs van adres (zoals een bankafschrift of een rekening). Het betalen voor een abonnement kan op dezelfde manieren als voor een prepaid. Ook is er de optie om een Direct Debit op te zetten.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: