Vaste telefoonlijnen

Hoe je een vaste telefoonlijn in Portugal kan krijgen

Vaste telefoonlijnen

Alle vaste telefoonlijn diensten van Portugal gaan via Portugal Telecom (PT). Ooit was het een bedrijf van overheidsinstanties. PT heeft nog steeds de meeste nummers in verhuur en andere telecombedrijven werken via PT.

De meeste huizen hebben vaak al een vaste lijn geïnstalleerd en hoef je alleen maar opnieuw verbinding te maken met PT . Als dit niet het geval is kost het ongeveer €90,- om het te laten installeren en het duurt zo'n twee tot vier dagen in stedelijke gebieden en tot twee weken in landelijke gebieden.

De makkelijkste manier om verbinding te maken met PT voor expats is door naar een winkel te gaan en daar te informeren. Als je geen Portugees spreekt is het moeilijk om een account aan te maken op hun website, aangezien deze alleen in het Portugees beschikbaar is.

Om een vaste lijn in Portugal te krijgen, moet je het volgende meenemen naar de winkel:

  • Paspoort/ ID kaart
  • Bewijs van adres
  • BTW nummer (NIF of CIF)
  • Bank details

Bellen met PT is veel goedkoper in het weekend en buiten spitsuren tussen 21.00 en 09.00.

Andere vaste lijnen bedrijven in Portugal

World Telecom  biedt een uitstekende dienst voor de expat gemeenschap. Internationaal bellen is gratis (tot een zeker limiet), rekeningen worden geprint in Engels, Duits en Portugees en alle technische hulpdiensten worden ook aangeboden in die talen. Verbinding maken met deze provider duurt ongeveer 48 uur en kan gedaan worden via hun website.  

ARTelecom  is begonnen met het opbouwen van hun eigen netwerk aan vaste lijnen. Op het moment van schrijven kun je gebruik maken van hun diensten via een PT vaste lijn of je kunt een AR lijn aanvragen voor €16,- per maand. Ze bieden competitieve internationale tarieven waarvan de meesten minder dan een cent per minuut kosten. Hun website is alleen beschikbaar in Portugees.

Alle providers bieden pakketten aan waarbij internet, tv en een vaste telefoonlijn inbegrepen zitten.

Hoe te betalen: als je vaste lijn via PT is krijg je een maandelijkse rekening toegestuurd die je kunt betalen bij het postkantoor (Correios), via Direct Debit of bepaalde ATM machines.

Als je gebruik maakt van een andere provider via PT krijg je twee verschillende rekeningen toegestuurd: een van PT lijn verhuur en een van je telecombedrijf en deze zal je vertellen hoe je hen moet betalen.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: