Een tweede huis in Spanje

Veel Europeanen hebben er al één

Een tweede huis in Spanje

Spanje is de laatste jaren een erg aantrekkelijke locatie gebleken voor het aanschaffen van een tweede woning. Dat Spanje hiervoor ideaal blijkt komt met name door het klimaat, de cultuur en natuurlijk de mooie stranden. De grote kustlijn heeft bijgedragen aan de werving van bouwbedrijven die huizen bouwen om aan de specifieke wensen van buitenlandse kopers te voldoen.

Investeren in onroerend goed in Spanje is ook erg aantrekkelijk gebleken. Het afgelopen jaar is onroerend goed in Spanje met gemiddeld 17,5% in waarde toegenomen. De nieuwe wetgeving met betrekking tot verkoop en bouw van onroerend goed heeft het veiliger dan ooit gemaakt om in Spanje een woning aan te schaffen. Dit met name om twijfels van buitenlandse kopers weg te nemen.

Het aantal buitenlandse investeerders dat vakantiewoningen in Spanje kopen is in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Het aangename klimaat gecombineerd met het geweldige landschap, de fantastische cultuur en het lekkere eten heeft een grote variëteit aan personen aangetrokken om een tweede huis in Spanje te kopen. Lage rente, de grote groei op de Spaanse onroerend goed markt en een groeiende vraag naar huurwoningen in de toerisme industrie duiden aan dat het kopen van een woning in Spanje een waardevolle investering zal blijken gedurende de komende jaren.

Het specifieke gebied om te kopen hangt meestal af van de individuele smaak en benodigdheden van de koper. Indien de aanschaf primair voor investeringsdoeleinden is, dan dient men grondiger onderzoek te doen of een onroerend goed consulent aan te nemen.

Het is vaak moeilijk kiezen tussen een huis aan de kust en een huis in de kalmere, rustieke landinwaartse gebieden. De éérste, ook winstgevende optie, vraagt voor een grotere investering vooraf. Een huis op het platteland zal goedkoper zijn in aanschaf, maar zal echter moeilijker blijken te verhuren aan vakantieganger.

De procedure voor de verkoop van huizen in Spanje vereist dat de koper buitengewoon snel moet zijn betreffende het nemen van beslissingen en investeringen. Na het tekenen van contracten, de overdracht van eigendom en de betaling van kosten, bent u de trotse eigenaar van een mooi vakantiehuis. Met voldoende begeleiding van Spaanstalige advocaten en consulenten aangaande welvaartsbelasting en belastbaar inkomen hebben velen de stap al genomen een vakantiehuis in Spanje te kopen, en zijn nu huiseigenaar in het paradijs van de investeerders in onroerend goed.

This article has been submitted by Just Landed

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: