Financien

Hoe financier je je woning

Financien

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen wanneer je een woning gaat kopen in Nederland is de financiering van uw aankoop. Zorg ervoor dat u vooraf weet of en hoe je een hypotheek afsluit voor de koop van een huis, daarbij ben van de voorwaarden bewust.

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen wanneer je een woning gaat kopen in Nederland is de financiering van uw aankoop. Zorg ervoor dat u vooraf weet of en hoe je een hypotheek afsluit voor de koop van een huis, daarbij ben van de voorwaarden bewust.

Er zijn veel verschillende soorten hypotheken die je kunt krijgen en veel verschillende bedrijven die ze aanbieden. De meeste banken zijn het verstrekken hypotheken aan expats beu, omdat hun financiële status nog niet wordt bijgehouden in Nederland. Maar er zijn enkele banken die gespecialiseerd zijn in het verstrekken van hypotheken aan expats.

De meeste banken zullen je vragen om een ​​taxatierapport en verzekering voor het potentiele huis zoals vereist door de wet. Alle vormen van taxaties die u heeft uitgevoerd aan uw huis kunnen van pas komen bij het overtuigen van de bank om u te voorzien van een hypotheek. Soms moet u ook een kopie van uw arbeidscontract meenemen.

Er zijn veel verschillende soorten hypotheken beschikbaar in Nederland: hypotheken, waar je alleen maar aan rente afbetaald (aflossingsvrij), hypotheken waarbij de maandelijkse kosten hetzelfde blijven, maar het bedrag van de rente wordt verlaagd wanneer het maadelijkse bedrag minder word (annuiteit), spaarhypotheken (Leven of spaar), en nog veel meer. Er zijn ook veel 'starters hypotheken' voor mensen die voor eerst kopen. Neem de tijd om de beste hypotheek te vinden.

Garantie voor je hypotheek

Als u ervoor wilt zorgen dat je je hypotheek kan betalen, zelfs als je gedwongen je woning moet verkopen voor een lagere prijs dan u oorspronkelijk betaald heeft, dan is het aan te raden eens te kijken bij de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bij de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. Het is een garantie dat je kunt krijgen bij een hypotheek die ervoor zorgt dat het Waarborgfonds de terugbetaling van je hypotheek betaalt aan de bank. Als u bijvoorbeeld uw hypotheek niet meer kan betalen en het noodzakelijk voor u is om uw woning te verkopen voor een lager bedrag dan de hypotheek, dan zal het Waarborgfonds het verschil betalen.

Natuurlijk zijn er bepaalde voorwaarden waar je aan moet voldoen. Bijvoorbeeld, de hypotheek kan niet meer zijn dan € 265.000, je moet zijn van de Europese Unie, of een verblijfsvergunning hebben, etc. Meer informatie is te vinden op de NHG-website (www.nhg.nl ).

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: