Introductie

Een huis kopen in Nederland

Introductie

Inzicht in de Nederlandse vastgoedmarkt zal uw zoektocht naar de perfecte woning een stuk eenvoudiger maken.

De vastgoedmarkt in Nederland is recentelijk niet veel veranderd en er is slechts een kleine prijstoename.

Als gevolg van een tekort aan grond zijn huizen in Nederland vrij klein in vergelijking met de rest van Europa. Het is niet raar als een 3-verdiepingen tellend huis wordt bewoond door drie gezinnen, elk met hun eigen verdieping. Nederlanders laten hun gordijnen vaak open, zodat iedereen naar binnen kan kijken. Het is een vorm van trots om hun huis te laten zien.

De beste manier om uw droomhuis te vinden is om een tijdje naar Nederland te gaan om zo naar een woning op zoek te gaan die aan al je wensen voldoet. Het beste is om op onderzoek uit te gaan voordat je naar Nederland gaat; kijk online, advertenties, zoek naar adressen van makelaars en neem van tevoren contact met hen op. Wanneer je naar Nederland gaat kun je een appartement huren voor misschien 2 weken om zo alle woningen die je via het internet hebt gevonden te bezoeken.

Het beste advies is om de tijd te nemen bij het zoeken. Vergelijk woningen met elkaar en houdt rekening met alle kosten. De prijzen van sommige woningen zijn inclusief meubels, anderen niet. Sommige woningen hebben een serieuze renovatie nodig, andere misschien niet. Het belangrijkste onderdeel van het koopproces is het vooronderzoek!

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: