Overzicht

De Oostenrijkse woningmarkt

Overzicht

Oostenrijk heeft een van de duurste woningmarkten in Europa. Omdat de vraag naar woningen steeds toeneemt is het vrij onwaarschijnlijk dat prijzen in de toekomst omlaag gaan.

In tegenstelling tot veel andere woningmarkten in Europa heeft Oostenrijk het tegendeel bewezen gedurende de wereldwijde recessies en wordt gezien als het and met stabiliteit en ontwikkeling op wereldwijd niveau.

Dit is goed nieuws voor investeerders, maar expats die van plan zijn een huis te kopen zullen merken dat huizen duurder zijn dan in hun eigen land. Er is een redelijke vraag naar panden, daarom hebben mensen geen problemen om hun huis tegen een hoge prijs te verkopen.

Veel mensen met verschillende nationaliteiten kopen huizen in Oostenrijk, maar de grootste groep zijn toch de Duitsers, hierna Italianen.

Woning prijzen

Prijzen variëren door kwaliteit en locatie, maar de volgende prijzen zijn schattingen:

  • Studio´s: vanaf € 70,000
  • Kleine appartementen: vanaf € 80,000
  • Grote appartementen (120 vierkante meters): vanaf € 130,000
  • Vrijstaand huis: vanaf € 300,000

Houd in gedachte dat in steden als Wenen de woningprijzen boven het nationale gemiddelde liggen.

De prijzen van woningen die in de bergen liggen zijn afhankelijk van de kwaliteit van het skigebied. Ook wanneer je niet van plan bent om een woning te huren of kopen in een van de populaire gebieden dan is het altijd duurder in de bergen.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: