Woning mogelijkheden

Wat kun je allemaal kopen?

Woning mogelijkheden

Door de groei van onroerend goed op de Oostenrijkse markt zoeken expats steeds vaker naar onroerend goed op het platteland. Om dit met succes te doen is het van cruciaal belang een overzicht te hebben van alle type woningen in het land.

Oostenrijk heeft net als elk ander Europees land een diverse vastgoedmarkt waar de wensen van elke expat inpassen. Van stadsappartementen tot chalets en ski-resorts, voor elk wat wils.

Volgens de Oostenrijkse wet zijn er twee soorten woningen - normale (complete) woningen en woningen met gedeelde eigendom, ook wel bekend als gemeenschappelijke eigendom. Een normale woning geeft de koper recht op eigendom van het huis en land, maar je hebt geen toestemming om je huis uit te bouwen op het land. In een gedeelde woning kan de eigenaar wel beslissen om uit te bouwen en is verantwoordelijk voor alles wat is gebouwd op zijn land.

Overige eigendomsrechtenrechten zijn:

  • Baurecht, geeft eigenaren het recht om te bouwen. Als je via het Baurecht land koopt, dan koop je eigenlijk toestemming om te bouwen.
  • Wohnungseigentum, geeft je recht tot eigendom van een appartement of kantoorgebouw. De Wohnungseitum is een vorm van gedeelde eigendom van een woning, met een exclusieve toestemming om een van de appartementen of kantoren in het gebouw te gebruiken.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: