Regels en wetten

Documenten die je nodig hebt om een huis te kopen

Regels en wetten

Burgers van de Europese Unie hebben dezelfde rechten als Oostenrijkse staatsburgers als het gaat om het kopen van onroerend goed. Echter, mensen uit niet-EU landen hebben speciale vergunningen nodig.

De Oostenrijkse regering heeft onlangs de wetten versoepeld die bepalen hoe buitenlanders een woning kunnen kopen. Ondanks dit hebben mensen die afkomstig zijn buiten de Europese Unie nog steeds een vergunning nodig van de lokale overheid waar ze een woning willen kopen. Deze vergunning kan meestal snel en zonder problemen worden verkregen.

In enkele gevallen kan de aanvraag voor een vergunning worden afgewezen. Dit kan gebeuren wanneer de lokale overheid een 'bedreiging voor de staatsbelangen' ziet, bijv.

Indien onroerend goed wordt gekocht om handmatig marktomstandigheden te veranderen of voor andere speculatieve redenen.

Wanneer iemand die landbouw of bosgrond koopt ervoor kiest om het algemeen doel van het landgoed te veranderen.

Zoals je kunt zien zullen expats geen problemen hebben om gewoon een huis te kopen in Oostenrijk.

Bosgebied

De aankoop van bosgrond is geregeld door zowel Oostenrijkers en buitenlanders. Daarom is in alle gevallen toestemming nodig om het terrein te kopen. Deze toestemming wordt alleen verleend als er geen conflict is tussen de nieuwe eigenaar en het algemeen belang. Wanneer de nieuwe eigenaar het doel van het land wil veranderen, dan is de kans groot dat er geen toestemming wordt gegeven.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: