Een vaste lijn aansluiten

Hoe krijg je een vast lijn thuis

Een vaste lijn aansluiten

Een vaste lijn aansluiten is niet altijd even makkelijk in Oostenrijk. De makkelijkste manier is om een aanmeldingsformulier in te vullen van Telekom Oostenrijk of via hun website.

Op de website van Telekom www.telekom.at  kun je je online aanmelden voor een vaste lijn. Daarbij kun je ook naar een van de winkels gaan, die meestal in de postkantoren liggen, omdat deze voorheen bij “Österreichische Post” behoorden.

In de meeste gevallen is het proces snel en simpel omdat de meeste appartementen al een lijn hebben geïnstalleerd, waardoor Telekom alleen een nummer hoeft aan te maken. Als je hieraan begint moet je van te voren bedenken of je alleen een vaste lijn wilt of ook: VoIP en internet?

Bekijk de volgende alternatieven om geld te besparen:

  • Het bedrijf Priority biedt vaste lijnen en internet toegang aan met een kabelverbinding. Deze aanbieding kan worden gecombineerd met een mobiele telefoon van provider One. Dit pakket is niet slecht, maar je kunt je ISP adres of mobiele service provider niet veranderen. Daarbij is het niet mogelijk om met goedkope nummers te bellen.
  • Inode biedt DSL Internet toegang en VoIP vaste lijnen aan. Helaas zijn ook hier goedkope nummers niet mogelijk. Inode is een van de goedkoopste opties en de meest service gerichte optie.
  • Tele2 en UTA zijn goedkope aanbieders die gebruikt worden voor internationale telefoongesprekken. Voor het gebruik van hun diensten heb je een vaste Telekom lijn nodig. Zorg ervoor dat je een contract aangaat waarbij je nog steeds andere aanbieders kunt gebruiken. Ze zullen proberen je de zogenaamde "auto-dial" te verkopen die het niet toestaat om andere aanbieders te gebruiken, let hier dus goed op!

Analoog en ISDN?

ISDN is al voor een lange tijd geen ´hype´ meer. Er zijn soms voordelen en extra diensten, maar je hebt deze meestal niet nodig. De algemene kosten voor een ISDN verbinding is hoog en je kunt niet gemakkelijk andere apparatuur aansluiten zoals extra telefoons of faxapparaten. De enige reden om een ISDN verbinding vandaag de dag aan te schaffen is als u twee telefoonlijnen met aparte nummers gebruikt.

De kosten voor een analoog verbinding is ongeveer €15 per maand, maar is afhankelijk van de provider en het type contract.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: