Mobiele telefoons

Hoe kies je een netwerk

Mobiele telefoons

Mobiele telefoons in Oostenrijk worden ¨Handys¨ genoemd. Mobiele telefonie is erg hoog. Je kunt je mobiele telefoon overal gebruiken, ook in de metro van Wenen heb je een goed bereik.

Er zijn veel providers in Oostenrijk (meer dan je denkt in een klein land zoals Oostenrijk):

  • A1: de grootste mobiele provider. Er wordt gezegd dat A1 het beste bereik heeft en goede, kwalitatieve diensten verleend.
  • Orange: de tweede grootste provider. Orange zegt het beste stemgeluid te hebben en speciale aanbiedingen heeft voor de Europese Roaming Service.
  • Tele-ring: de provider met kortingen. Deze zijn bijna failliet, maar vallen de grote providers aan.
  • T-mobile: Voormalige ¨max-mobil¨ heeft een goed bereik en de kosten zijn laag. Veel Oostenrijkers gebruiken deze provider.
  • 3: dit bedrijf is van Hutchinson. Zij richten zich vooral op multimedia en verkopen alleen maar UMTS systemen. Binnen netwerk 3 betaal je lage kosten, zodra je belt buiten dit netwerk gaan de kosten omhoog. Check de details in je contract.
  • Yess: de nieuwe provider heeft voor veel onrust gezorgd door instructies op de website te plaatsen hoe je je SIM kaart kunt deblokkeren. Kosten zien er interessant uit, maar hun diensten zijn niet goed.

Welke provider kies je nu?

Je moet een provider en contracttype kiezen en de verschillen zijn groot. Kijk daarbij goed welke providers je vrienden en familie hebben, want als vrienden een ander netwerk hebben dan dat jij hebt, dan betaal veel meer kosten per minuut.

Mobiele telefoons zijn erg goedkoop, soms zelfs gratis in combinatie met een contract. Met een prepaid kaart betaal je ongeveer € 25 voor een standaard telefoon, daarbij krijg je ook vaak extra belminuten. Bellen met een prepaid kaart is veel duurder, dan met een contract.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: