Internet toegang via je mobiele telefoon

High speed mobiele toegang - maar duur

Internet toegang via je mobiele telefoon

Internet op je mobiel biedt bandbreedtes aan tot 2Mbit/seconde. Met een mobiele internet PC-kaart kunt je via het mobiele netwerk surfen op het internet met een snelheid gelijk aan de meeste DSL-verbindingen.

Wanneer je laptop op elektriciteit is ingeschakeld ben volledig flexibel en heb je toegang tot internet waar je ook bent. Deze optie is erg handig als je veel reist of wanneer je geen internet hebt in jouw gebouw of wanneer je geen normale telefoonlijn in huis hebt.

Het nadeel is - uiteraard - hogere kosten. Vodafone biedt een mobiele internet PC-kaart voor een vast tarief van ongeveer € 35/maand aan, maar dit pakket heeft een beperkt overdrachtvolume van 5GB. Daarom raden wij je aan deze optie alleen te kiezen wanneer je niet van plan bent films of muziek te downloaden van het net.

Als alternatief voor de mobiele internet PC-kaart kunt je ook kiezen voor een mobiele telefoon met een internetkaart. Sluit deze aan op uw computer, hiermee krijg je toegang tot internet voor dezelfde tarieven als met de PC-kaart. Zodra veel telecom providers deze toestellen gaan verkopen, dan is er een grote kans dat deze heel goedkoop of zelfs gratis zijn, waardoor je alleen de maandelijkse contract kosten betaalt. In sommige gebieden (meestal buiten stedelijke gebieden) heb je geen netwerk, waardoor deze automatisch overschakelen naar andere technologieën (GPRS, EDGE of GSM) wat bandbreedte vermindert. Vraag dus altijd goed na of de streek waar je woont een verbinding heeft voordat je een contract tekent van vaak 2 jaar!

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: