Het vinden en het consulteren van een dokter

registratie bij een huisarts

Het vinden en het consulteren van een dokter

Bij je aankomst in Brittannië loont het de moeite om je te laten registreren bij een huisarts (General Practitioner). Je dient rekening te houden met vele zaken bij het kiezen van een dokter (bv. het geslacht, de locatie, de praktijkuren). De beste manier om een dokter te kiezen is het vragen naar aanbevelingen aan vrienden, collega's of buren.

De Family Health Service Authorities (FHSAs) beschikken over lijsten met dokters (alsook tandartsen, apothekers en opticiens) in hun omgeving. Deze lijsten kan men vinden in bibliotheken, postkantoren, toeristische centra en adviesbureaus voor burgers. Men kan ook lijsten met huisdokters terugvinden in de Gouden Gids.

Wanneer je een dokter wilt consulteren moet je gewoonlijk een afspraak maken. Vele huisartsen hebben praktijkuren (hierbij moet je geen afspraak maken om naar de dokter te gaan), deze zijn gewoonlijk van 9u tot 11u 's morgens op weekdagen.

Als je niet goed in Engels bent kan je eventueel contact opnemen met je ambassade voor een lijst met dokters die je moedertaal spreken.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: