Private ziekenzorg

Private ziekenzorg in Brittannië

Private ziekenzorg

De private medische behandeling in Brittannië behoort bij de beste ter wereld. Bovendien beschikt Londen over de beste specialisten. De meeste mensen doen beroep op private ziekenzorg om de wachtlijsten van de NHS te vermijden voor niet dringende medische hulp. Ongeveer een kwart van alle operaties worden privé uitgevoerd.

Er is bijna geen verschil in de kwaliteit tussen privé-dokters en artsen van de NHS. Je zal wel vaak dezelfde privé-specialist ontmoeten als bij de NHS. Het verschil ligt echter bij het tijdstip van de afspraak en hoe snel je behandeld wordt. Bij private behandeling kan men een hartoperatie ondergaan in een paar weken terwijl dit via de NHS twee tot drie maanden kan duren.

Als je beroep wilt doen op private ziekenzorg kan je beter een verzekering aangaan bij een gespecialiseerde organisatie, zoals BUPA of PPP. Vele werkgevers voorzien ook private ziekteverzekeringen voor hun werknemers. Het is echt wel de moeite waard om je te informeren over de aanvraag naar verschillende posities of onderhandeling over een pakket.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: