Noodgevallen

Noodnummers, dokters en ambulancediensten

Noodgevallen

Maak je geen zorgen over de verzekering in geval van nood en ga onmiddellijk naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis met faciliteiten voor ongevallen en noodgevallen (Accident and Emergency).

De hulp bij noodgevallen is gratis voor patiënten in Brittannië, ongeacht de nationaliteit en de mogelijkheid om te betalen. Als je echter gehospitaliseerd wordt voor langer dan één nacht en je bent burger van een land waar er geen wederkerige gezondheidsovereenkomst is met het VK kan men jou later een factuur opsturen met de kosten voor de behandeling. Bij noodgevallen zal men jou alleszins behandelen zonder weigering. Als het fysisch mogelijk is kan je zelf naar het departement gaan voor accidenten en noodgevallen (A&E) van je dichtstbijzijnde ziekenhuis. De meeste departementen zijn 24 uur open.

Draai het algemene noodnummer 999 als je een ambulance nodig hebt.

Voor minder belangrijke of niet-levensbedreigende kwalen kan je bellen naar jouw huisdokter. Er zijn ook een aantal private medische diensten die huisbezoeken uitvoeren. Je kan hen 24 u per dag bereiken.

Lijsten met tandartsen die tandheelkundige verzorging verschaffen bij noodgevallen kan men vinden in de Gouden Gids (onder Dental Surgeons). In tegenstelling tot dokters zijn tandartsen niet verplicht om iedereen te behandelen, zelfs bij noodgevallen.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: