Afspraken

Een appartement bezoeken

Afspraken

Maak zo snel mogelijk afspraken. Hoe langer je wacht (zelfs maar een aantal uur), hoe groter de kans dat het appartement al verhuurd is vooraleer je er naartoe gaat.

Verzorg je kledij en wees voorbereid op de vragen van de huurbaas. Als je niet goed vertrouwd bent met het Engels, kan je iemand meenemen die je kan helpen. Soms moet je als buitenlander extra overtuigend overkomen.

Als je een dag spendeert aan de beslissing, kan het zijn dat je appartement al aan iemand anders is verhuurd. Laat je niet afschrikken door de concurrentie om het contract te tekenen, tenzij je zeker bent van je keuze. Wanneer je een goede woning hebt gevonden, laat de kans dan niet liggen!

Indien mogelijk kan je de omgeving verkennen gedurende de dag en nacht. Informeer bij mensen in de omgeving hoe de buurt is. Omgevingen die er rustig uitzien overdag kunnen er 's nachts helemaal anders uitzien door bars in de buurt. Anderzijds kunnen buurten kalm zijn 's nachts en overdag een nachtmerrie door het verkeer of wegenwerken.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: