De huurmarkt

Is het moeilijk om accommodatie te vinden?

De huurmarkt

De Britse huurmarkt is veel kleiner in vergelijking met het continentale Europa. Slechts 10% families huren accommodatie voor privé gebruik.

Afhankelijk van waar je zoekt kan goede kwaliteit en grote huurwoningen moeilijk te vinden zijn. Ook kan dit veel kosten. Vooral (half) bemeubelde appartementen die verhuurd worden voor een korte periode zijn duur.

De huurprijzen variëren sterk in de verschillende regio's van het Verenigd Koninkrijk. Eigendommen in Londen en het Zuidoosten van Engeland hebben de hoogste huurprijzen. Voor lagere prijzen kan je beter naar Schotland, Wales, Noordelijk Ierland en Noord-Engeland gaan. Toch zijn er uitzonderingen in grotere steden. Hoe verder je je bevindt van het stad, hoe goedkoper de prijzen. Het kan dan wel zijn dat je je ook verder dient te verplaatsen om naar het werk te gaan. Veel mensen die in het centrum van Londen werken spenderen langer dan een uur om van en naar hun werk te gaan.

Een goed appartement vinden aan de juiste prijs vooraleer je aankomt in het VK is moeilijk. Huurbazen wensen huurders te ontmoeten voor ze het contract tekenen en aangezien er een grote variatie is aan kwaliteit, is het niet aangeraden om iets te huren dat je niet vooraf hebt bezocht .

Vraag en aanbod kunnen aanzienlijk variëren in de loop van het jaar. Aan het eind van de zomer is het vaak moeilijker in bepaalde gebieden, aangezien het academiejaar voor de studenten van start gaat (in het VK hebben de studenten de neiging om naar een universiteit te gaan dat ver van hun woning gelegen is).

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: