Noodgevallen

Alarmnummers, doctors en ambulances

Noodgevallen

Bij noodgevallen ( Notfall/urgence), dien je het juiste alarmnummer te bellen, je kunt deze vinden op de achterkant van alle Zwitserse telefoonboeken.

Als je niet weet welk nummer je moet bellen, bel dan de politie op 117. Zij kunnen je dan vertellen welk nummer je moet bellen, of ze verbinden je meteen door. Heb je een ambulance nodig, draai dan 114.

Heb je een dokter nodig, dan kun je gewoon een huisarts bellen. Buiten bezoekuren zal het antwoordapparaat je het telefoonnummer doorgeven van een arts die dienst heeft.

Je kunt ook naar de noodgevallen dienst ( Notfalldienst/Urgences) van een ziekenhuis of kliniek gaan. In het Frans sprekende gedeelte van Zwitserland zijn er speciale noodgevallen klinieken voor slachtoffers van minder ernstige ongevallen ( Pikett-Dienst/permanence).

Let op: zelf bij noodgevallen kan het zijn dat je om bewijs van jouw gezondheidszorgverzekering gevraagd wordt. Zonder dit bewijs, kunnen ze jou wegsturen, maar dit zal in het geval van leven of dood niet gebeuren.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: