Banken

Waar regel je je geldzaken

Banken

Je vindt vele verschillende banken, welke allemaal geprivatiseerde instituten zijn. De zogenoemde Sparkassen (spaarbanken) worden beheerd door de lokale overheden. Dit verklaard de namen die ze hebben, zoals bijvoorbeeld de Berliner Sparkasse, of Sparkasse Dresden.

De meeste banken bieden alle gebruikelijke services aan, zoals investeringen en verzekeringen. Vele banken bieden ook makelaarsservices aan, waar het huren van een stuk vastgoed soms ook is inbegrepen. Alle banken bieden tegenwoordig ook internetbankieren aan en sommige banken bestaan zelfs alleen op het internet zoals Comdirect en Consors: www.comdirect.de , www.cortalconsors.de .

De verschillen in prijs willen nog wel eens (sterk) veranderen, dus kijk eerst rond voordat je een keuze maakt. De beste gebundelde informatie vind je meestal bij de consumentenbond over zowel gewone als spaarbanken.

Een goedkope optie is het afsluiten van een rekening bij een Postbank, welke zich bevinden in alle postkantoren van de Deutsche Post. Hier kan je op vertoon van je paspoort of identiteitsbewijs geld opnemen.

Openingstijden

De openingstijden verschillen vaak per filiaal, maar veelal zijn de openingstijden op werkdagen van 09:00-16:00 uur. De grotere filialen houden zich meestal aan de openingstijden van de andere winkels, en zijn soms ook open op zaterdagen. Lunchtijden vallen vaak tussen 13:00-14:30 uur. Het is bij de meeste filialen mogelijk om geld op te nemen, te storten en een afschrift uit te printen bij een geldautomaat, 24 uur per dag.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: