Overschrijvingen

Geld overmaken in Duitsland en naar het buitenland

Overschrijvingen

Wanneer je geld overschrijft naar een buitenlands rekeningnummer, kan je daarvoor een Überweisungformular gebruiken.

In de meeste gevallen wanneer je een rekening ontvangt, zit er een Überweisungsauftrag aan vast met het bedrag en de gegevens van de ontvanger erop. Bewaar altijd zelf een kopie als bewijs van betaling.

Dauerauftrag - periodieke overschrijvingen:

Bedragen welke regelmatig gemaakt moeten worden en altijd hetzelfde bedrag blijven, zoals de huur of een bedrag dat je wilt sparen kunnen automatisch worden afgeschreven op een door jou gespecificeerde dag van de maand.

Lastschrift of Einzugsermächtigung - automatische incasso:

Je kan ook toestemming geven om bedrijven automatisch bedragen af te laten schrijven die per keer veranderen, zoals een telefoonrekening of de elektriciteitsrekening. Je beschikt er natuurlijk zelf over wanneer je deze automatische betalingswijze begint of stopzet.

Voor sommigen klinkt het als een fraudegevoelige manier, maar alle betalingen komen op het bankafschrift terecht, dus zijn goed in de gaten te houden. Wanneer er verkeerde bedragen worden afgeschreven staat het geld vaak snel weer op je eigen rekening na melding.

Internationale overboekingen

Het is in Duitsland geen ingewikkeld proces om een internationale overschrijving te maken, het neemt alleen wel vaak veel tijd in beslag. Van en naar Duitsland met een gewone overschrijving kan weken duren. Zeker tussen filialen van verschillende banken. De volgende opties kunnen een oplossing bieden voor een vlottere transactie.

SWIFT overschrijving:

Een van de snelste en veiligste manier om geld over te schrijven gaat via het systeem van de Society of Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT). Normaalgesproken is het geld binnen 24 uur beschikbaar, soms langer, afhankelijk van de bank die het verstrekt. De kosten kunnen variëren in percentages, wisselkoersen en commissies.

Bankscheck:

Een Bankscheck moet altijd aangetekend verstuurd worden, omdat wanneer deze gestolen wordt, het onmogelijk is om stop te zetten. Je kan in winkels niet met cheques betalen in Duitsland en deze moeten behandeld worden als persoonlijke cheques.

Geld verzend services:

Een zeer snelle manier om geld te versturen is via services als Moneygram of de Western Union Bank, wat ongeveer 10 minuten duurt. Hier hangt wel een prijskaartje aan, zo´n 7-10% van het bedrag. Het geld kan in zowel contanten als vanaf een rekening worden verzonden via een filiaal van een van deze banken, naar elk aangesloten filiaal (vaak ook aanwezig in geld wissel kantoren en postkantoren). De verzender ontvangt een identificatienummer, welke hij aan de ontvanger door moet geven ter verificatie.

Paypal:

Op www.paypal.com  kunnen transactief worden doorgegeven, gericht op US Dollar/Euro of Sterling/Euro goedkoop over te schrijven.

Geld im- of exporteren:

Het is toegestaan om een bedrag onder de €12,500 in of uit te voeren zonder de nationale Bundesbank daarvan in te lichten. Lees aandachtig de regulaties door van het land waar het geld vandaan komt of naartoe verhuisd.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: