Internet in Frankrijk

Hoe je toegang krijgt tot het internet

Internet in Frankrijk

Internetgebruik in Frankrijk is hoog. Als je studeert aan een universiteit in Frankrijk heb je daar waarschijnlijk gratis internet, al kan het aantal computers beperkt zijn.

Als je op kantoor werkt heb je hoogst waarschijnlijk ook internettoegang. Als je thuis, op school of op het werk geen internettoegang hebt, is een internetcafé de eerste goede optie.

Gelukkig heeft internettoegang in Frankrijk zich de afgelopen jaren sterk verbeterd, en alle bedrijven hebben concurrerende tarieven en een breed aanbod aan bundels en deals om je behoeften tegemoet te komen. Een van de grootste voordelen van internet is dat je prijzen makkelijk online kunt vergelijken om erachter te komen wat de beste deal voor je specifieke vereisten en budget is.

High-speed internet

ADSL is bijna overal in Frankrijk gebruikelijk. Er zijn vele providers in Frankrijk, die allemaal met elkaar concurreren door steeds betere aanbiedingen. Een van de goedkoopste deals van Orange bijvoorbeeld is internet en bellen voor 16 euro per maand. Sommige bedrijven bieden een vaste telefoonlijn samen met internet binnen één pakket aan, maar meestal kan je ook kiezen voor alleen een internetverbinding.

Veel aanbiedingen hebben ook gratis installatie, maar kijk uit voor minimale contractvoorwaarden. Ga op zoek naar de beste deal en kijk als je student bent of er een speciale aanbieding voor je is. Je kan ook goedkoper bellen bij sommige providers.

Zodra je ADSL verbinding hebt bij éém van deze bedrijven, kan je ook hun WiFi gebruiken. Deze providers zouden kunnen voorzien van WiFi “hotspots” die gratis zijn voor hun geabonneerden.

Een WiFi hotspot is een plek waar je toegang hebt tot de WiFi-verbinding, en sommige bedrijven hebben deze zelfs in openbare parken. Het is echter gebruikelijker deze hotspots te vinden in hotels of restaurants.

Inbelverbinding

Inbelverbinding is ver achter geraakt op de snellere, toegankelijkere ADSL verbindingen. Nog maar een zeer klein gedeelte van de Franse bevolking maakt hier gebruik van.

Als je echter in een gebied woont waar ADSL niet goed toegankelijk is, is inbelverbinding een optie. Het merendeel van de inbel-ISP’s (Internet Service Providers) bestaat uit twee soorten toegang:

  • Een pay-as-you-go service (met gratis toegang, je betaalt voor het lokale telefoongesprek)
  • Een diest met vaste tarieven waarbij je per maand een bepaald bedrag betaald voor onbeperkte toegang door middel van een gratis telefoonnummer.

Je kan je toegang online of telefonisch regelen.

Internetcafé´s

Internetcafé’s kunnen meestal makkelijk gevonden worden, vooral in stadscentra. Nu internettoegang echter zoveel makkelijker is geworden en tarieven concurrerender, worden internetcafé’s minder gewoon. Sommige winkels en belcentra hebben een aantal computers met toegang voor hun klanten. De beste plekken voor internet als het gaat om snelheid en prijs zijn meestal de grotere internetcafé’s (20+ computers).

Kosten variëren van €0.50-5.00 per uur en geven je toegang tot de computer en het internet, alle andere diensten (zoals printen en scannen) kost meestal extra geld.

Waarschuwing: internetcafé’s zijn populaire plekken voor dieven en zakkenrollers, vooral in de centra van grote steden. Hou je waardevolle spullen altijd goed in de gaten.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: