Telefoonkaarten gebruiken

Korte handleiding

Telefoonkaarten gebruiken

Pre-paid telefoonkaarten gebruiken is gemakkelijk zodra je begrijpt hoe ze werken. Het enige dat je nodig hebt is het juiste inbelnummer en de PIN-code van je kaart.

Iedere telefoonkaart heeft zijn eigen instructies, maar ze werken allemaal volgens het onderstaande proces:

1. Draai het gewenste inbelnummer
2. Voer je PIN-code in
3. Draai het gewenste telefoonnummer

Sommige kaarten hebben de optie om de taal van het menu te kiezen – andere hebben ook andere services via het menu beschikbaar. Een goed voorbeeld is dat veel kaarten de optie hebben om nummerherkenning aan te zetten. Als je dus vaak van huis uit belt, kan je met nummerherkenning stap 2 overslaan, ofwel, je hoeft je PIN-code niet in te voeren.

Inbelnummers

Er zijn twee type inbelnummers:

  • Lokale inbelnummers: Als je een lokaal inbelnummer gebruikt betaal je slechts voor een lokaal gesprek. De internationale verbinding wordt dan betaald vanaf de kaart. Je krijgt het zelfde aantal minuten van een vaste telefoon als van een mobiel
  • Toll-Free inbelnummers (gratis): Als je het toll-free inbelnummer gebruikt betaal je niks voor het lokale gesprek. Zowel de lokale verbinding als de internationale verbinding worden dan betaald met je telefoonkaart. Het gebruiken van een toll-free inbelnummer betekent je een hoger tarief per minuut door de kaartleverancier in rekening wordt gebracht (aangezien de leverancier eveneens de lokale verbinding betaalt). Afhankelijk van de kaart, kan een toll-free inbelnummer goedkoper zijn dan een lokaal inbelnummer.

Beltegoed en minuten

Sommige kaarten vertellen je resterende saldo na je PIN code te hebben ingevoerd en alle kaarten vertellen je het aantal resterende minuten. Aangezien de tarieven afhankelijk zijn van het land dat je belt, zal het aantal resterende minuten verschillend zijn als je naar verschillende landen belt.

Het telefoonnummer van je bestemming draaien

Zodra je je bestemmingsnummer hebt gedraait, wordt het gesprek verbonden. Als je niet direkt een beltoon hoort, maak je dan geen zorgen. In bepaalde gevallen kan het enkele seconden duren alvorens je met je bestemming verbonden wordt, vooral als je naar een mobiele telefoon belt.

Opnieuw of een ander nummer bellen

Alle kaarten laten je vervolg-gesprekken voeren, zodat je niet hoeft op te hangen en opnieuw het inbelnummer en PIN code hoeft in te voeren. Let op de instructies voor betreffende kaart.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: