Internet

Werk zoeken op het Internet

Internet

De snelle ontwikkeling van het Internet heeft geleid tot een hoge toename in het aantal online rekruteringsagentschappen en zoeksites voor jobs.

Sommige sites rekenen een inschrijvingskost aan om toegang te krijgen tot de vacatures. Er zijn ook vele sites waarbij je niet moet betalen voor het zoeken naar jobs. Je kan ook je CV online doorsturen (meestal gratis). Hierbij is het echter wel belangrijk dat je stilstaat bij de veiligheidsimplicaties. Je kan te maken krijgen met lastige telefoontjes als je je thuisadres of telefoonnummer opgeeft. Hieronder vind je een aantal websites waarop je vacatures in Italië kan vinden:

Het kan zijn dat je de info op Italiaanse websites niet in het Engels kan terugvinden (de websites die eindigen met '.it'). Als je niet goed bent in Italiaans kan je het gratis vertaalprogramma Babel Fish gebruiken, gerund door het bedrijf Alta Vista. Geef de volgende URL in: http://babelfish.altavista.com,  geef dan het website adres op dat je wenst te bezoeken in het dialoogvenster van Babel Fish. Je krijgt onmiddellijk de vertaling van de webpagina in de geslecteerde taal.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: