Arbeidsmarkt

Arbeidsvooruitzichten voor buitenlanders in Oostenrijk

Arbeidsmarkt

Wanneer je de benodigde papieren hebt geregeld, dan is het zwaarste voorbij. De economische situatie in Oostenrijk is redelijk goed en het is daarom mogelijk om redelijk snel een goede baan te vinden.

Het officiële werkloosheidscijfer in 2004 was 7,1%, dit betekent dat Oostenrijk een van de laagste cijfers heeft van de werkloosheid in de Europese Unie. Omdat veel nieuwe Centraal en Oost Europese landen lid zijn geworden van de EU in mei 2004 wordt verwacht dat op de lange baan er op de arbeidsmarkt een effect zal optreden wanneer hoog gekwalificeerde personen toegang hebben tot de Oostenrijkse arbeidsmarkt. Maar verschillende bilaterale overeenkomsten tot 2006 hebben ervoor gezorgd dat opties gelimiteerd werden voor inwoners van de 'nieuwe landen'.

Het type werk waarna je op zoek bent en waar je wil werken en leven in Oostenrijk hebben vanzelfsprekend invloed op de kansen. Over het algemeen hoe beter je opleidingsniveau en werkervaring hoe beter je kansen op de arbeidsmarkt.

Er zijn verschillende wegen om werk te zoeken in Oostenrijk. Just Landed heeft een uitgebreide lijst die bruikbaar kan zijn. Check de volgende secties in de gids van Oostenrijk!

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: