Een appartement zoeken

Waar moet je zoeken voor een woning

Een appartement zoeken

Het is vergelijkbaar met een zoektocht voor werk, omdat dit veel tijd kan kosten. Ga niet alleen op zoek, maar schakel ook je vrienden in.

Advertenties en internet

Iedereen weet dat het best saai kan zijn om door al die advertenties te zoeken. Om het net iets interessanter te maken kun je je zoektocht voortzetten in een van de bekende, traditionele cafeetjes. Hierdoor hoef je ook niet alle kranten te kopen, omdat deze bijna altijd te lezen zijn in cafés. Bekijk de volgende kranten: Die Presse, Der Standard en Kurier. De vrijdag editie is normaal gesproken het beste omdat hier de meeste advertenties in staan.

Kijk ook op het internet:

Wanneer je gaat zoeken op het internet naar Die Presse en Kleine Zeitung dan word je doorverwezen naar de algemene portal van www.dermarkt.at  waar je alle advertenties kunt vinden.

Een vergelijkbare dienst wordt aangeboden door immodirekt (immodirekt.at ). Hier kun je door verschillende advertenties surfen en advertenties plaatsen.

Persoonlijk contact

Wat je ook nodig hebt of waar je naar op zoek bent in Oostenrijk probeer altijd eerst je vrienden in te schakelen. Vertel iedereen die je kent dat je op zoekt bent naar een woning en wat voor soort woning je graag wilt. Op deze manier krijg je op een snelle manier te horen wanneer iemand een woning verlaat, voordat het in de krant wordt geplaatst. Ook wanneer je al een appartement hebt maar op zoekt ben naar een andere woning voor welke reden dan ook laat dit dan weten aan je vrienden. Het kost wat tijd, maar dit is vaak de beste manier om een woning te vinden naar je smaak.

Makelaars

Wanneer je door alle advertenties kijkt kom je vaak advertenties tegen van makelaars. Alhoewel deze vaak alleen actief zijn in de verkoop van woningen, en geen verhuur. De minimale kosten zijn voor één maand huur, soms kan dit oplopen tot drie maanden. Wanneer je haast hebt, dan is deze manier van werken goed, maar duur! Heb je genoeg tijd, dan is het aan te raden om dit niet te doen vanwege de hoge kosten.

Mededelingenbord van de universiteit

Als al eerder vermeld de beste manier voor studenten om goedkoop en snel ergens te wonen is een gedeelde woning. Soms kan dit oplopen tot 8 personen in een groot appartement in Wenen. Dit komt door een aantal upper-class appartementen die in het verleden zijn gebouwd die een etage van 10 kamers bevatten.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: