Introductie

Het educatiesysteem van Portugal

Introductie

Staatsonderwijs in Portugal is gratis en verplicht tot het 18e levensjaar. De Portugese overheid heeft geprobeerd de kwaliteit van de educatie omhoog te halen door de klassen kleiner te maken en de faciliteiten te verbeteren.

Het systeem in Portugal is onderverdeeld in vier lagen:

Portugal's education system is divided into four tiers: pre-primaire, basis, secundair en hoger.

De eerste drie lagen, die dus verplicht zijn, worden beschikbaar gemaakt door het ministerie van Onderwijs . Hoger onderwijs wordt uitgevoerd door het Ministerie van Technology, Wetenschappen en Hoger Onderwijs .

Pre-Primaire  school (Jardim-de-Infância) staat gelijk aan onze kleuterschool. In Portugal zijn deze niet verplicht en de kinderen die er heen gaan zijn tussen de drie en vijf jaar oud. Ouders kunnen ervoor kiezen om hun kinderen naar een openbare of privé school te sturen.

Op zesjarige leeftijd moeten alle kinderen beginnen met de basisschool. De verplichte schoolloopbaan stopt na de middelbare school, ongeveer rond het 18e levensjaar.

is equivalent to kindergarten or nursery in other countries. In Portugal these schools are not compulsory and children can attend from the age of three to five. Parents can choose to send their children to a state-owned or private kindergarten.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: