Voortgezet onderwijs in Portugal

Algemene en beroepsopleiding

Voortgezet onderwijs in Portugal

Voortgezet onderwijs in Portugal duurt drie jaar en is verplicht. Kinderen beginnen aan het voortgezet onderwijs op vijftienjarige leeftijd (als ze niet zijn blijven zitten op de basisschool).

Voordat leerlingen beginnen met het voortgezet onderwijs (escola secundária moeten ze kiezen tussen een algemene opleiding of een beroepsopleiding. De algemene opleiding gaat over wetenschap en technologie, sociale wetenschappen, sociale economie, talen, literatuur en beeldende kunsten. Beroepsopleiding focust op administratie, civiele bouw, elektronica, gegevensverwerking, multimedia, marketing en sport.

Toelating tot het voortgezet onderwijs

Normaliter wordt het voortgezet onderwijs op dezelfde institutie geven als de 7e en 9e klas van ensino básico. Om toegelaten te worden tot het voortgezet onderwijs is het enige wat een leerling nodig heeft het diploma wat hij/zij heeft gekregen na het voltooien van de basisschool.

Evaluatieproces en het graderingssysteem

Leerlingen op dit level van onderwijs worden geëvalueerd door interne examinatoren gedurende het jaar door opdrachten en kleine examens. Aan het einde van ieder academisch jaar worden er externe examens gegeven. Voortgezet onderwijs gebruikt een graderingssysteem van 0-20. Om te slagen moeten leerlingen 10 of hoger scoren.

  • 10-13 is voldoende
  • 14-15 is goed
  • 16-17 is heel goed
  • 18-20 is uitstekend

Hierna gaan de leerlingen door naar het volgende jaar als zij al hun examens hebben behaald. Als ze het niet gehaald hebben, moeten ze het jaar over doen. Zodra een leerling het voortgezet onderwijs heeft gehaald kunnen ze in aanmerking komen voor hoger onderwijs.

Students will move on into the next year of education if they pass their exams. If not, they will

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: