School kalender

Studieperiodes en vakanties in Portugal

School kalender

Schooltijden en vakanties variëren van regio tot regio. Staatsscholen hebben andere tijden en vakanties dan privéscholen, en internationale en buitenlandse scholen volgen de kalenders van hun respectievelijke landen.

Hier volgt een ruwe omtrek van lesuren in Portugese staats basisscholen:

Tijdens de 1e cyclus van ensino básico moeten de leerlingen 25 uur per week naar school. De lessen beginnen om 09-00 en duren tot 15.30 en er is een pauze in de ochtend en tussen de middag.

Sommige basisscholen geven les in blokuren. Als dit het geval is bij uw voorkeursschool dan zal het er ongeveer zo uit zien: ochtenden van 8 uur tot 1 uur of middagen van 13.15 tot 18.15.

Op tienjarige leeftijd worden de schooldagen langer: cyclus 2 en 3 van het basisonderwijs delen hetzelfde schema als voortgezet onderwijs. School begint vaak rond 08.45 en eindigd rond 16.45. Leerlingen hebben recht op een lunchpauze van een uur en twee korte pauzes van 15 minuten in de ochtend en middag.

Vakanties in Portugal

De schoolperiode begint meestal tussen 8 en 13 september.

De kerstvakantie duurt net iets korter dan 2 weken: rond 20 tot 31 december. Er is een tweedaagse korte vakantie in maart om carnaval te vieren (rond 7-9 maart. Er is een 10 daagse vakantie in mei voor Pasen (rond 11 tot 21 april). De zomervakantie begint rond midden juni.

The school semester usually starts between the 8th and 13th of September.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: