Een auto huren en importeren

Hoe breng je je auto over naar Portugal

Een auto huren en importeren

Alle informatie die je nodig hebt om een auto te huren of importeren in Portugal.

Het huren van een auto in Portugal

Een auto huren in Portugal gaat hetzelfde als in veel ander landen. Verhuurbedrijven stellen een minimumleeftijd van 21 jaar en je moet minimaal een jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Sommige grotere auto's worden niet verhuurd aan personen onder de 25 jaar. Jonge bestuurders betalen meestal een extra toeslag voor het huren van een auto.

Om er zeker van te zijn dat er een auto beschikbaar is, is het het beste om een auto te boeken via de website van het verhuurbedrijf. Als de reservering eenmaal gemaakt is dan is het zeker dat de auto voor je klaarstaat bij aankomst. Indien je niet vooraf boekt, kan het zijn dat je moet wachten bij de balie.

Er zijn verhuurbedrijven in alle grote steden, alle vliegvelden en bij veel treinstations. Er is veel concurrentie tussen de grotere verhuurbedrijven, zoals Avis, Hertz en Europcar. Neem de tijd om alle beschikbare opties te bekijken. Indien je extra's zoals kinderzitjes, een tweede bestuurder of GPS wilt, zal er een toeslag in rekening worden gebracht.

Het importeren van een auto in Portugal

Als je van plan bent om naar Portugal te verhuizen dan is er de optie om je auto te importeren. Als je minimaal 18 jaar bent en langer dan 12 maanden eigenaar van de auto bent, dan kun je binnen zes maanden na de verhuizing een heffingskorting aanvragen bij de Portugese douane.

Indien je tijdelijk in Portugal verblijft, dan is er een manier om importbelasting kwijtgescholden te krijgen gedurende een periode van 90 dagen, of gedurende 183 dagen ieder jaar als: 

  • De auto is geregistreerd in een EU lidstaat;
  • De geregistreerde eigenaar is geen inwoner en heeft geen werk in Portugal;
  • De eigenaar is degene die de auto zelf importeert;

Dit is ideaal voor expats die slechts een deel van het jaar in Portugal wonen en hun auto mee willen brengen.

Voor meer gedetailleerde informatie over het importeren van je auto in Portugal ga je naar de Portugese ambassade  in je eigen land.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: