Top vrijetijdsbesteding in Portugal

Strand, sport en eten!

Top vrijetijdsbesteding in Portugal

Met een fantastische ligging aan de Atlantische oceaan is Portugal een land dat bekend staat om haar vele stranden (met een kustlijn van meer dan 800km). Maar dit is niet het enige - lees hier wat je kunt doen wanneer je Portugal bezoekt.

Stranden

Stranden zijn de hoofdattractie in Portugal, aangezien ze op veel plekken in het land te vinden zijn. het zuiden van Portugal is een schitterende regio met waarschijnlijk de beste stranden.

Praia da Marinha is één van de meest mooie en symbolische stranden van Portugal. Gelegen naast de stad Portimão, in het zuiden van het land, biedt dit strand een geweldig landschap met rotsen. Verder is de parkeerplaats erg groot en hoef je niet ver te lopen. Aangezien het erg populair is, is het aan te raden om het strand in de morgen te bezoeken.

Praia da Falesia ligt ook in het zuiden, niet ver van Praia da Marinha, en bevat restaurants, snackbars en sanitaire voorzieningen, wat het een populair strand onder de lokale bevolking maakt. Het is een mooi wit strand met grote oranje kliffen en is perfect om een zonsondergang te bekijken.

Dichterbij Lissabon zijn ook veel stranden, maar deze kunnen met name in het hoogseizoen tussen april en november behoorlijk druk worden. Carcavelos is het eerste grote zandstrand op ongeveer 20km van Lissabon gelegen. De golven kunnen sterk en en groot zijn, wat het ideaal maakt voor surfers.

Sport

Er zijn vaak activiteiten op Portugese stranden, zoals volleyball, rugby of surfwedstrijden. Kanoën en kajakken is populair, net als paardrijden. Varen is populair, maar daarvoor heb je een medisch certificaat, een vaarbewijs en verzekering voor nodig.

Je kunt ook goed wandelen in Portugal, aangezien het land veel bergen heeft. De FCM  (Camping en Bergbeklimming Federatie) heeft veel informatie beschikbaar over wandelingen en bergtochten, alsmede over clubs indien je ergens lid van wilt worden.

Surfen is een veel beoefende hobby in Portugal en wordt vooral gedaan aan de zuid-west kust, zowel door de lokale bevolking als door toeristen. Bekijk deze website  voor meer informatie over de surfsport en andere activiteiten.

Eten en wijn

Portugal is ook een goede bestemming voor liefhebbers van eten. De Portugese keuken is uitstekend, net als de wijn. De Douro Vallei in het noorden is bijvoorbeeld beroemd vanwege de port, de adembenemende landschappen en diverse werelderfgoed monumenten. De Douro Vallei, gelegen tussen bergen, plateau's, rivieren en stranden, is een geweldige bestemming en kent geen massatoerisme. Andere wijnregio's zijn o.a. het beroemde Estremadura, Alentejo en Bairrada.

De meeste restaurants in Portugal zijn betaalbaar en je vind gemakkelijk de lokale gerechten, aangezien er niet veel restaurants zijn waar internationale gerechten worden geserveerd (uitgezonderd Indische, Chinse en Braziliaanse restaurants in de grotere steden).

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: