Een auto huren

Alles wat je moet weten om een auto te huren

Een auto huren

U moet minstens 22 jaar oud zijn om een auto te huren - 25 voor bepaalde auto’s - en de meeste bedrijven handhaven ook een maximale leeftijd, vaak is dit 65 jaar. Bestuurders moeten een geldig rijbewijs hebben en inwoners van buiten de Europese Unie moeten over een internationaal rijbewijs beschikken.

De grootste autoverhuur bedrijven (alquiler de coches) , zoals ATESA, Avis, Budget, EasyCar, Europcar, Helle-Hollis en Hertz, zijn gevestigd in de meeste steden en grote luchthavens. ATESA is over het algemeen goedkoper dan de meeste internationale bedrijven, maar de goedkoopste bedrijven zijn de lokale autoverhuur bedrijven. Autoverhuur bedrijven kunt u vinden onder Automóviles Alquiler in de Spaanse bedrijvengids. Lokale bedrijven kunt u vinden per stad en dorp. Op het vliegveld kunt u wellicht worden benaderd door vertegenwoordigers van bedrijven, of wellicht door lokale bedrijven. Deze zijn over het algemeen betrouwbaar, maar controleer dit van tevoren!

Het is verstandig om een auto van tevoren te boeken als u Spanje bezoekt, vooral gedurende het hoogseizoen. Spanje verhuurt meer auto’s dan ieder ander Europees land! Maak bij het boeken een keuze tussen handmatig schakelen of een automaat. Mocht u een automaat gewend zijn, boek deze aangezien Spaanse auto’s normaal handmatig worden bestuurd. Zogenoemde “fly-drive deals” (een vliegvakantie inclusief een huurauto) zijn beschikbaar bij de meeste luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus.

Kosten

Spanje is het goedkoopste in Europa als het gaat om een auto huren. Dit komt grotendeels door de competitie, vooral gedurende het laagseizoen. De tarieven van de grote internationale bedrijven variëren nauwelijks, maar u krijgt waarschijnlijk een betere deal als u van tevoren boekt. Een groot voordeel van de nationale en internationale bedrijven is dat u de auto op een locatie kunt huren, maar op een andere locatie kunt afleveren. Hiervoor is het verstandig om te kijken naar de kosten van deze service. Lokale bedrijven, alhoewel goedkoper, verwachten dat u de auto terug brengt naar het kantoor of de lokale luchthaven.

Zakelijke tarieven zijn hoger. Houd er rekening mee dat goedkopere bedrijven vaak de kantjes eraf lopen wanneer het gaat om onderhoud en reparaties. Auto’s kunnen dan onveilig zijn! Controleer daarom altijd de auto (bijvoorbeeld op schade en of de auto goed werkt) en het contract voordat u erop uit trekt.

De meeste bedrijven hebben lagere tarieven voor in het weekend, bijvoorbeeld van 4 uur in de middag op een vrijdag, tot aan de namiddag op maandag, en voor auto’s die worden gehuurd voor 14 dagen of langer. Controleer altijd of de prijzen inclusief BTW (16%) zijn en dat de verzekering goed is geregeld. Zorg ervoor dat er geen extra kosten zijn.

Controleer de extra kosten die niet zijn inbegrepen bij het basistarief, zoals schadevergoeding (cobertura de daños por colisión), diefstal, (cobertura contra robo), persoonlijke ongevallenverzekering (asistencia por lesiones personales), Luchthavenbelasting (cargo de aeropuerto), roof rack, kinderzitje, air conditioning en overige passagiers. Sommige bedrijven hebben een limiet op het aantal kilometers dat u mag rijden (kilometraje ilimitado), wat prijzig is zodra u geen korte afstanden overbrugt. Controleer of u met de auto in het buitenland mag rijden, aangezien dit extra kosten met zich brengt.

Zorg er ook voor dat uw auto genoeg vermogen heeft voor het rijden in bergachtig gebied een (1.6 liter benzine motor of een 2 liter diesel motor voor twee personen met bagage is voldoende). Air conditioning is zeer aangenaam, en voor uw gezondheid raadzaam, als u van plan bent om te reizen tijdens de zomer.

U moet een hoog bedrag contant betalen, soms het gehele bedrag in één keer, als u niet betaalt met een credit card. Controleer altijd de rekening en kosten wanneer u betaalt met credit card wegens extra kosten.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: