Bankoverschrijvingen

Hoe schrijf je geld over in Turkije of in het buitenland?

Bankoverschrijvingen

Er zijn verschillende manieren om geld over te schrijven binnen Turkije of naar een overzeese rekening. De ene methode is al gemakkelijker dan de andere.

In de meeste gevallen zal je geld willen overschrijven via de bank. Dit is vooral goed wanneer je een rekening hebt met een vreemde valuta (in je eigen munteenheid) en wanneer je een bankrekening hebt in je thuisland. Turkse banken verwerken deze soort transacties binnen een week. Je kan ook dezelfde methodes gebruiken om geld over te schrijven naar een Turkse bankrekening. Hierbij moet je zorgen voor de volgende informatie:

  • de naam van de bank die het geld ontvangt
  • het rekeningnummer en de rekeninghouder
  • de BIC code van de geadresseerde bank
  • het IBAN nummer van de geadresseerde bank

Ook zal je moeten zeggen waar het geld vandaan komt. Deze vragen stelt men om de geldstroom naar terroristen tegen te gaan. Hoe meer overschrijvingen doet, hoe gemakkelijker het proces wordt daar je het vertrouwen van de bank wint.

Telegrafische overschrijvingen

Als je geen bankrekening hebt kan je de diensten van 'Western Union' en 'Moneygram' gebruiken om geld over te schrijven naar afdelingen in Turkije (bekijk hun websites voor meer informatie).

Zowel Western Union als Moneygram werken op dezelfde manier: de dienst doet overschrijvingen naar de bestemmeling tegen een kost.

Deze diensten zijn snel en gemakkelijk. Ze worden ook gebruikt voor fraude. Je kan maar beter geen geld overschrijven via Western Union of Moneygram naar iemand die je niet persoonlijk kent. Volg deze eenvoudige regel en al je transacties zullen veilig verlopen.

Buitenlandse wisselagenten

Dit zijn freelance agenten die gespecialiseerd zijn in het overschrijven van geld naar het buitenland. Ze worden enkel gebruikt voor overschrijvingen naar of van een ander land. Zij bieden soms betere wisselkoers tarieven aan dan andere banken en ook zullen zij jou kwalitatief advies kunnen bieden over belastingen en vergoedingen.

Buitenlandse wisselagenten zijn te vinden in het merendeel van de Turkse steden. In kleinere steden en landelijke gebieden komen ze minder voor.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: