Beginnen met zoeken

De zoektocht naar een woning voorbereiden

Beginnen met zoeken

Het vinden van geschikte huisvesting welke aan al je wensen voldoet en binnen je budget valt, kan in Canada veel tijd in beslag nemen. Het is daarom belangrijk om vooral veel geduld te hebben en niet al te kieskeurig te zijn.

Je kunt voor je vertrek naar Canada al behoorlijk wat doen. Zo zijn er veel websites met een overvloed aan informatie en woningaanbod. Door het bekijken van deze websites krijg je een goed idee van het speelveld dat je zult gaan betreden. Maak een lijst van wat je wilt en hoeveel je ongeveer wil gaan betalen voor je huisvesting. Dit zal je helpen bij het maken van je keuzes.

Als je alleen vertrekt naar Canada kun je tijdens je zoektocht verblijven bij familie of logeren in een hotel/hostel/motel, maar als je van plan bent met je familie naar Canada te vertrekken is het wellicht beter om eerst vooruit te reizen en de zoektocht naar huisvesting te starten. Wanneer je een geschikte woning hebt gevonden kan de familie overkomen.

Het is zeer belangrijk om bekend te raken met je nieuwe omgeving wanneer je pas bent aangekomen in Canada. Neem dus de tijd om de volgende factoren goed in je op te nemen:

  • Het systeem van openbaar vervoer
  • De omgeving waarin je terecht komt met de verschillende buurten
  • Overheidsinstellingen waar je terecht kunt voor informatie en vragen
  • Bronnen met huurinformatie (plaatselijke, stedelijke en nationale kranten, etc)

Wanneer je in Canada bent aangekomen en je zoektocht naar huisvesting wil gaan beginnen is het waarschijnlijk dat je tijdelijk ergens onderdak moet gaan vinden. Er zijn vele hotels, motels, hostels en gasthuizen die je van dit tijdelijke onderdak kunnen voorzien. Het loont om goed te onderzoeken wat voor jou de beste optie is. Dit kan je uiteindelijk veel tijd, geld en moeite besparen.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: