Huisadvertenties

Een grote poel aan mogelijkheden

Huisadvertenties

Advertenties van huur- en koopwoningen zijn volop aanwezig, zowel in de online als in de offline media. Meestal vind je ze in de ‘te huur’ (for rent) of advertentie (classifieds) rubrieken.

In de meeste grote steden zijn er een aantal kranten en gratis verstrekte publicaties waarin advertenties geplaatst staan. De duur van een geplaatste advertentie is verschillend. Zo kan het zijn dat een advertentie dagelijks, wekelijks of zelfs maandelijks wordt ververst. Dit hangt af van de huurmarkt en de aanwezigheid van advertentie mogelijkheden binnen de verschillende publicaties.

De gratis huurmagazines (zoals de Rental News Toronto) kun je vaak vinden in distributiekastjes rondom metro- en busstations. Verzamel zoveel mogelijk (gratis) kranten, magazines en folders zodat je toegang hebt tot het grootst mogelijke aanbod van woningen. Dit is een goede manier om je zoektocht te beginnen. Je krijgt een goed idee hoe de markt eruit ziet en dit zal je helpen bij het kiezen van woningen. Door het grote aanbod heb jij het als huurder voor het zeggen. Kijk dus vooral goed rond en bezichtig zoveel mogelijk woningen voordat je een beslissing neemt.

Het plaatsen van een advertentie

Je kunt ook een eigen advertentie in de krant plaatsen om potentiële verhuurders op de hoogte te stellen van je zoektocht naar een woning. Maar let op, het kan zijn dat je niet veel reacties zal krijgen. Het is vaak zo dat verhuurders de huurders naar hun toe laten komen en niet andersom. Het is echter wel een manier om mensen te zoeken waarmee je uiteindelijk zou kunnen samenwonen. Een goed alternatief is het plaatsen van een gratis advertentie op Just Landed. Mocht je alsnog een advertentie in een krant willen plaatsen houd dan rekening met hoge kosten en een laag bereik.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: