Bezichtigingen

Het bezichtigen van een woning

Bezichtigingen

Tijd speelt een belangrijke rol in je zoektocht naar een geschikte woning. Je dient altijd alert te zijn en snel te reageren op een voor jou aantrekkelijke advertentie. Zelfs een klein beetje vertraging kan leiden tot een nadelige beslissing van de huisbaas en een verdere frustrerende uitloop van je zoektocht.

Eerste indrukken zijn zeer belangrijk. Het is dus van belang dat je er verzorgd en netjes uitziet tijdens de bezichtiging. Sommige huisbazen maken hun beslissingen op uiterlijk en het is cruciaal dat je een goed beeld van jezelf weergeeft tijdens deze eerste gesprekken. Zie de bezichtiging als een sollicitatiegesprek en zorg ervoor dat de huisbaas een goede indruk van je heeft als je geïnteresseerd bent in de woning.

Bereid je goed voor op de ontmoeting met de huisbaas. Probeer voor de bezichtiging alvast een aantal vragen te bedenken die de huisbaas zou kunnen stellen zodat je een goed antwoord paraat hebt. Het kan zijn dat je als buitenlander de huisbaas iets meer moet overtuigen dat hij voor jou moet kiezen. Dit is zeker niet altijd het geval en het kan soms zelfs in je voordeel werken dat je uit het buitenland komt.

Probeer de woning waarin je geïnteresseerd bent een paar keer te bezoeken, maak een rondje door de buurt en probeer in gesprek te komen met de buurtbewoners. Dit is een goede mogelijkheid om meer te weten te komen over je toekomstige omgeving. Buurtbewoners kunnen je goed informeren over bijvoorbeeld veiligheid, drukte en overlast.

Het is verstandig om de buurt op verschillende tijden van de dag te bezoeken, want sommige buurten kunnen zeer misleidend zijn. Slaperige straten kunnen ’s avonds veranderen in drukke uitgaansgelegenheden en een kalme avondwandeling kan in sterk contrast staan met een drukke ochtendspits.

Wanneer je meerdere bezichtigingen hebt, probeer deze dan zo efficiënt mogelijk in te delen. Bekijk ook eerst de woningen die in de buurt zijn van een metrostation of bushalte. Je kunt veel tijd, geld en moeite besparen als je woningen bezoekt die bij elkaar liggen. Het almaar doorkruizen van de stad is niet goed voor je portemonnee en zeker ook niet voor je geduld.

Lees meer

Was dit artikel nuttig?

Heeft u opmerkingen, updates of vragen over dit onderwerp? Stel hier uw vraag: